Mobbare på Facebook

För en tid sedan fick jag en fråga i bloggen hur jag tänker när jag "vill" ha gamla mobbare som vänner på facebook. Jag svarade den kommentaren i hennes blogg men tänkte skriva ett inlägg om det.
Jag behöver inte prompt ha kontakt och vara vänner med dom som mobbade mig, men jag är lite utav en sk. "open mindare". Jag tror på att människor kan förändras och ingen blir gladare än jag när jag upptäcker att så är fallet. sen känner jag en stor sorg när jag märker att människor fortfarande dömer mig för mitt utseende eller för att jag är född i en familj som jag själv inte har valt.
Jag är inte bitter och jag lider inte längre av mobbningen. Jag har liksom gått vidare och jag anser att det är dom som mobbade mig och som fortfarande dömer mig som har fastnat i det förflutna.
I princip hela skolan var med i mobbningen på nåt sätt mot mig, hela min klass deltog. Även om en del inte var direkt elaka och sa elaka saker så deltog dom i utfrysningen och det är minst lika allvarligt, men många av dom har jag idag på facebook och har en bra kontakt med.
Jag har fått mail och kommentarer av gamla mobbare som bett mig om ursäkt och som sagt att dom vet att dom betett sig dumt mot mig. Det värmer verkligen mitt hjärta och jag är tacksam för att det, trots allt, finns så godhjärtiga och föränderliga människor.
Visserligen brukar jag säga att hela Överum hatar mig men jag får väl ändra på det och säga att kanske 99% av överumsborna hatar mig =)

Kommentarer
Pia

Det var ju jag som ställde frågan till dig.. Inte för att jag tyckte att det var fel av dig utan jag ville verkligen förstå varför du ville ha kontakt med de som mobbat dig... Jag har inte varit mobbad, men min första känsla var att jag "aldrig i livet skulle vilja ha med dem att göra"..Jag tycker det är stort av dig att vara open-minded och ge dem möjlighet att be om ursäkt och få en relation med dig. Det är inte alla som klarar av det! Och samtidigt så är det nog många som med facit i hand verkligen inser hur korkat de betett sig.. spec de som talade genom "tystnad"..Kram!

2011-05-22 02:14:57
URL: http://anjocapi.blogg.se/
camilla

Tack :) hoppas jag med hehe..lite jobbigt bara när man inte vet varför folk e sura :/Åå fy för o vara sjuk, hur mår du idag?

Ta hand om dig

Många kramar

2011-05-22 08:15:03
URL: http://resanupp.devote.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0