Må aldrig denna timme ta slut!

Idag var det ett besök hos Anna efter jobbet. Det kändes bra som vanligt. Ibland tycker jag att det känns lite för bra för när vi tvingas göra uppehåll, som nästa vecka, så känns det så fruktansvärt jobbigt. Det hade säkert inte känts så jobbigt om det bara känts lite mindre bra. Men självklart är jag glad över att det känns så fantastiskt bra.

Idag pratade vi om det som vi ägnat den senaste månaden åt: barndom! Det var länge sen jag kände så som jag känner med henne. Idag forsade det tårar igen, precis som förra gången, så nu börjar det hända lite vilket är skönt. Oftast börjar jag gråta när jag pratar om min egen självbild, när jag får beskriva hur värdelös jag känt/känner mig, om självmordsförsök och självmordstankar...helt enkelt om tankarna om mig själv. Hon satt där med sin empati och kloka ord och sa "Jag förstår att du känner så, det var absolut inte ditt fel, skolan borde ha sett mer, grannar borde ha reagerat, vuxna borde ha gjort något...." Då får jag en sån där lättnad. Jag behöver inte förklara något, inte försvara något, jag kan bara berätta med mina ord och hon förstår. Hon FÖRSTÅR!!!! Jag har längtat och väntat i hela mitt liv på den känslan och på en sån människa, och nu verkar turen ha kommit även till mig. Jag är så glad över kontakten med henne.
Jag ville slänga mig runt hennes hals idag och bara skrika ut "TACK!!!!" men jag fick självklart lägga band på mig själv.
Samtidigt som jag ville skrika ut min lättnad och tacksamhet så ville jag även skrika ut all ilska och orättvisa jag kände. Det enda jag fick ut var "Jag ville bara att någon skulle ta mig därifrån!" Hon förstod.

Jag har mycket att tänka på efter en sån terapitimme. Var till Åhléns och köpte en skrivbok där jag ska skriva ner lite tankar och känslor jag kan ta upp med Anna för att undvika att glömma något.

Jag skulle egentligen till tandis imorgon men i och med att jag fortfarande är dunderförkyld så ville jag inte lägga mig i tandläkarstolen med en massa grejer i käften och knappt kunna andas. Idag ringde jag därför återbud. Hade tackat nej till jobb bara för att jag skulle till tandis men tänkte ändå nu att jag jag ska göra lite ärenden på stan. Och det var tur att jag inte sa att jag kunde jobba nu när jag avbokade tandis, för idag fick jag obegripliga papper med posten så måste ändå ner till stan och fixa det.
Efter stan ska jag till Cissi och hjälpa henne lite med kidsen, dom ska styra lite inför lördagens dop =) Hoppas på att få sova en hel natt men det är väl inte så troligt.

Idag har jag fyllt på fruktfatet till max =)


Kommentarer
S

Blir så glad att höra att du har hittat en människa som verkligen kan ge dig förståelse och bekräftelse. En skrivbok låter bra.Hoppas att du trots förkylningen får en bra dag.Kram!

2011-05-26 10:14:10
URL: http://ord2.blogspot.com
Helene

Va bra och skönt för dig att du har hittat nån som du kan lita på och som stöttar dig...

Man behöver någon sån person runt sig.

Hoppas du mår bra idag ( trots förkylning ) och ha en fin dag.

Kram Helene.

2011-05-26 10:31:15
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
My

Vad bra att du känner att det går framåt i terapin....verkligen!Kramar!

2011-05-26 19:31:51
URL: http://tankarimy.blogspot.com
Inkan o Ligan

En Kram till dig

2011-05-27 07:49:26
URL: http://ligans.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0