GI-metoden

Nu ska jag sätta igång med GI-metoden igen, göra ett nytt försök. Började imorse. Till frukost blev det havregrynsgröt, ägg, äpple och ett glas juice. GI-metoden är bra på så sätt att man inte tar bort något, mer en socker. Man äter i princip som man brukar fast man väljer ett nyttigare alternativ. Och ska jag till "Donkan" så kanske jag får välja en sallad i fortsättningen.
Jag har flera gånger funderat på LCHF men då ska man utesluta kolhydrater (har jag för mig) och äta mer fett, och dessutom INGEN frukt och det skulle vara döden för mig. Jag kan gärna försöka klara mig utan sötsaker men frukt vill jag inte vara utan.  När man äter efter GI-metoden så får man äta hur mycket frukt man vill =)

Har laddat ner några appar till Iphonen med GI-recept och dyl. Enligt experten så behöver man inte alltid följa GI slaviskt utan man kan synda någon gång ibland bara man kommer på rätt bana igen.
Jag ska verkligen försöka göra lite nyttiga GI-måltider. Kanske dock måste handla först och det kanske jag gör imorgon.
Idag blir det städning och skriva GI-matsedel.
Jag hoppas jag får med mig någon kompis på GI-metoden. Har frågat Lonni, får se om hon hänger på. Vore kul så man kan pusha varandra.
Och till er som nu tänker "Men du behöver väl inte följa någon diet som är så smal" Nej det må hända. Men oavsett om jag är smal eller inte så vill jag leva ett friskt och sunt liv och jag värdesätter mitt liv oavsett min kroppsstorlek. Dessutom vill jag bli lite piggare och det ska man visst bli av GI sägs det =)


Kommentarer
S

Jag tycker det låter bra. Jag skulle också ha svårt att helt avstå från kolhydrater. Älskar bröd och pasta (men väljer fullkornsalternativ). Och frukt förstås! Lycka till med nyttigheterna.Kram!

2011-05-13 12:36:44
URL: http://ord2.blogspot.com
Pia

Jag ska också köra GI. Men först ska jag åka till Grekland.. där man iofs nog väldigt lätt kan köra just GI!! :)Sv: Jag menade inte att det var fel att ta kontakt med de som mobbat en.. jag ville bara genuint förstå varför du skulle vilja det..

Jag tror på karma.. Det kommer att slå tillbaka på dem som mobbat dig.. Så är det!!

Kram på dig!!

2011-05-14 11:31:03
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0