Rör vid min själ


Dom skulle aldrig umgås med mig öppet.
Det skulle vara förbjudet och dom skulle sjunka så förbannat lågt. Jag vet det. Jag märker det. Utan att dom vet så märker jag det. Mitt namn är nedsmutsat, för alltid, och jag kan inte göra någonting för att ändra det.

Ibland önskar jag att jag hade varit en av alla dom stjärnor som går ut öppet och berättar att dom haft en jobbig bakgrund. Folk jublar åt deras mod, dom applåderar åt deras styrka. Dom behöver aldrig skämmas mer utan kan tacksamt luta sig tillbaka och njuta av att den tunga sten dom för alltid burit på har lossnat. Och med den så har dom fått acceptans och respekt.
När en vanlig "Svensson" berättar något, bara så mycket som yppar något om någonting jobbigt eller tankar och känslor, så ses det som fult och smutsig.

Jag vill kunna prata, skriva, uttrycka mig på mitt sätt och med mina ord. Jag vill kunna vara fri och ha ett värde, att människor ska kunna visa sig med mig öppet, säga att dom är min vän men istället är mitt namn TABU! Jag tror inte det finns så många som skulle säga till någon annan "Jag umgås med Maria för jag tycker det är kul att göra det, jag tycker om att umgås med henne, jag tycker om henne...."osv.

För några år sedan så hade jag fler kompisar som kunde visa sig med mig öppet. Varför? Jo för vi delade ett "intresse". På den tiden mådde jag dåligt, väldigt dåligt och då hade jag vänner som också mådde lika dåligt. Man satt och pratade och skrev om hur dåligt man mådde, hur man skulle ta livet av sig, vilka idioter man hade omkring sig. Men nu är det bara ful. FULT FULT FULT.

Till alla som känner till mitt namn: Jag är ingen som ska passa in i någon mall. Jag är ingen robot. Jag är en människa, en tänkande människa och jag gillar att uttrycka mig. Inget kan få mig att ändra på det.

Jag har skickat några förfrågningar till folk på FB. Några från förr, från min hemort. Det var 12 år sedan jag flyttade därifrån så jag tänkte att nu är vi alla vuxna. Jag har förlåtit dom för länge sen och är inte bitter. Men dom har tydligen inte förlåtit mig....för att jag är ful och har ett smutsigt namn. Flera stycken har avböjt min förfrågan.

När jag var på försörjningsstöd i förra veckan så träffade jag en från den orten. Hon är inte uppväxt där så hon hade ingen aning om vem jag var. Jag tvekade ändå på att gå dit. Jag ville bara inte träffa någon därifrån. Jag tänkte att hon har säkert hört mitt namn och har hört en massa rykten och har massa fördomar om mig redan innan hon träffar mig. Dock så var hon en supergullig människa, en av dom gulligaste jag har träffat och då ska ni veta att jag har träffat många gulliga människor i mina dar (men kanske inte överdrivet många supergulliga från den hålan. Förlåt om någon känner sig träffad som inte förtjänar det) Jag berättade för henne att jag inte alls ville träffa henne egentligen och berättade varför. Hon tyckte jag var modig och stark som berättade. Hon sa ganska förvånat "Menar du att det är vuxna människor som beter sig så?" Ja, alla från "förr" är vuxna idag och dom som var vuxna DÅ beter sig nästan värst idag.

Ibland minns jag för mycket för att orka. Jag önskar att jag inte var en sån tänkande människa, att jag bara kunde trycka på en OFF-knapp.
Jag har under mitt vuxna liv sagt "Jag bryr mig inte om mobbningen idag. Jag är inte arg och bitter på någon, jag tänker inte på det och jag påverkas inte av det något nämnvärt" Men när jag får tankar i huvudet på att jag är ful och värdelös så minns jag så väl vart det kommer ifrån, och då påverkas jag.

Men till er som vågar prata med mig och vågar nämna mitt namn och erkänna att jag existerar: TACK för att det finns såna som ni! Ni gör skillnad! Även om den skillnaden inte är värd något för andra så är den det för mig.
Kommentarer
Maria

Du är en fin människa Maria,som har ett stort hjärta för de du tycker om.Kram

2011-05-10 00:19:36
Pia

När det gäller FB, så har jag valt att inte ha ALLA som vänner bara för att vi bodde i samma by, gick i samma klass eller hade gemensamma bekanta.

Och därför funderar jag lite över varför du idag vill ha kontakt med de som mobbat dig?

Kram vännen!

2011-05-10 09:09:18
URL: http://anjocapi.blogg.se/
A

Låter faktiskt helt sjukt att det kan vara så! Är samhället så litet att alla kände till dig? Usch, för att behöva ha såna minnen!!Funkar det för dig att lägga upp inlägg utan problem? Min blogg strular som bara den!KRAM!

2011-05-10 22:36:57
URL: http://annmi.blogg.se/
carola

nämen åh så jobbigt det här inlägget lät.

Har du blivit mobbad när du var yngre?Känner igen mig en en hel del, jag känner mig ensam nu. Grannarna sitter och fikar men frågar aldrig mig fast jag alltid frågar alla. Tar med på föreläsningar m.m

Granntjejerna åker utan att fråga.

Blir lite ledsen...kramisar

2011-05-11 00:52:53
URL: http://mammacarola.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0