Snälla, låt mig slippa tänka och minnas

Hade samtal med Anna idag. Blev lite besviken eftersom hon sa nu att vi bara har en gång kvar innan semestern (förra veckan hade vi typ 3 gånger kvar, hon hade räknat fel) och att hon har 5 veckor semester istället för 4 som hon sa förra veckan.
Jag hade redan tidigare idag bestämt mig för att jag inte skulle gråta hos Anna idag. Nu får det vara slut med tårar för ett tag framöver. Jag lyckades hålla känslorna i schack och fällde inte en enda tår *duktig flicka, inte gråta* Däremot hamnar jag i lite andra konstiga tillstånd som kallas dissociation. Jag vet att jag dissocierade för flera år sedan men trodde jag kommit över det. Men ah, då har man lite å jobba med, det är ju därför man går där. Hade jag varit helt fläckfri så hade jag inte behöft gå dit.
Vi fortsatte där förra veckans samtal slutade och pratade om lite äckliga och jobbiga saker. I och med att jag hade bestämt innan att jag inte skulle känna något så gick det rätt bra.
När jag kom ut därifrån så hade jag min bok i handen som jag håller på och läser nu. En sann berättelse. Jag är inne i en sån period igen. Jag kom in i en sån period när Anna och jag påbörjade den seriösa bearbetningsresan. När jag stod där idag med boken i handen så slog det mig "Men självklart! Jag hamnar i såna läsperioder för att slippa tänka på min egen bakgrund. Det känns bättre att fokusera på någon annans bakgrund så inte min egen hamnar i större fokus än vad jag kan hantera.

När jag kom hem kände jag att det var massa som jag hade velat få sagt men som jag inte sa, fast kunde inte sätta fingret på vad. Nu försöker jag hantera det med att tänka på annat, blogga, ska äta nåt och också ta mig en lååååång dusch.
Minnena är för smärtsamma och jag vill helst slippa känna. Framför allt nu när jag är själv. Syrran kommer ikväll och ska sova här. Är väl ett sätt för mig att slippa tänka på det som gör ont, men hon känns mer och mer som en inkräktare i mitt liv.
Nu ska jag ta tag i mitt kaos!

Kommentarer
Sussi

Vet hur det känns när samtalskontakter eller andra människor som är involverad i ens vård går på semester... min ena boendestödjare, som jag diggar stenhårt, ska inte bara ha fyra veckors semester utan han ska också ta ut fyra veckors pappaledighet. Så jag får inte träffa honom på 2 månader!!Sorry för att jag varit så dålig på att kommentera :( Men jag är fortfarande inlagd och surfar mest i mobilen och det är så krångligt att skriva på den. Hatar till och med att skriva sms, haha.Jag gillar också biografier om tragiska livsöden. Jag är inte som du och försöker glömma min egen skit... kanske är jag bara nyfiken på hur hemskt livet kan vara för andra. Men det är lustigt hur man dras till sådant som är grymt; människor som mår jättedåligt osv. Det är ju egentligen inget man ska tycka är underhållande :/ Jaja, nu spårade jag ur ämnet en aning, haha.Men om det känns jobbigt, funderingar och tankar, skriv ned dem på ett papper och försök att glömma dem för stunden (lättare sagt än gjort, jag vet) och ta sedan med dig pappret till Anna när hon är tillbaka så kan ni prata om det då. Bara ett tips, vet inte om det är nåt bra dock, haha.Många kramar!

2011-06-15 21:26:59
URL: http://rage-blackout.blogspot.com
Millah

Ja det är väldigt längesen man var på cirkus (när man var liten) Men det är alltid kul gå och kika på djuren utanför :) Jaha men där ser man, vad kul! Men du borde ju häva dig upp oftare till norrland :) Kram

2011-06-15 21:55:13
URL: http://millahoman.blogg.se/
Viktkamp

Bra att du tagit tag i det som gör ont, du är en bit på vägen! Du kommer lyckas =) Kram

2011-06-15 21:58:30
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
A

GÖr också så ibland, att jag försöker låta bli att känna, stänger av mig lite så att säga. Men frågan är hur bra det är egentligen, om man stänger in känslorna istället för att släppa ut dem. Men samtidigt så gör det ju så sjukt ont ibland. Har också en massa sätt att tränga undan tankar och känslor, men på nåt sätt så hinner allt det där skräpet ikapp en till sist...

KRAM!

2011-06-16 00:09:24
URL: http://annmi.blogg.se/
camilla

TACK :D åå de va jätte roligt, e lite nrevös över idag bara då jag ska göra allt ensam men de ska gå bra hehe.)Härligt att du hade en såbra dag igår:D hoppas dagen blir lika bra:D

kram

2011-06-16 06:50:37
URL: http://resanupp.devote.se
S

Det är ingen dans på rosor att gå i terapi, som du redan vet. Men lite i taget tror jag du kommer lära dig att stå ut med känslorna tills de tröttnar och minskar i styrka. Det tar bara den tid det tar... Bra gjort av dig att kämpa på.Lycka till hos käftis! Det går säkert bra.Kram!

2011-06-16 09:44:05
URL: http://ord2.blogspot.com
carola

det här hade kunnat varit mitt inlägg.

Men du, varför är vi så där med tårar?

Det är väl inget farligt, jag är likadan.

Det är inte svaghet.Kramar om dig vännen

2011-06-16 22:17:58
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Sussi

Ja visst är det krångligt att skriva med mobilen :/ Haha, vilka världsproblem. Ja det är ju bara min ena boendestödjare som är borta 2 månader, men min samtalskontakt som är ganska sporadisk just nu ska väl också på semester snart. Men det känns inte jobbigt för vi har ju inte hunnit börja än.Haha ja, jag tror också att alla som lyckats stort har någon sorts av diagnos. Borderline kan man nog vara mycket kreativ av skulle jag kunna tänka. Och ADHD är intelligenta och kreativa, och de med Aspergers är också väldigt intelligenta, särskilt inom ett specifikt område. Osv osv.Kramar tidd dig!

2011-06-16 23:37:22
URL: http://rage-blackout.blogspot.com
carola

tänk du och jag i en stuga tillsammans.

Där skulle vi kunna lätta våra hjärtan och låta tårarna komma.

Vi kan gå ut i skogen och skrika och sparka på ett träd:)kram goaste du

2011-06-17 12:15:52
URL: http://mammacarola.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0