"Du är en rolig fröken Maria"

Har haft två underbara dagar på jobbet. Åh vad jag trivs på den avdelningen, både med barn och personal.  Dock är ju inget ställe fläckfritt som bekant. Jag tror barnen uppskattar att det kommer dit någon som busar, leker och skojar med dom.
Igår kom jag dit med trasiga jeans och självklart ville dom veta vad i hela friden jag hade gjort som hade trasiga kläder på mig. I deras ögon verkade jag säkert vara värsta fattiglappen.
Jag drog till med en historia om hur jag hade slagits med ett lejon på vägen till jobbet, hur han rev sönder mina byxor men att han inte hade en chans för jag var mycket starkare än honom. Vet inte om dom trodde mig men vad gör det? Det var en bra story i alla fall.

Igår vid lunch berättade jag berättelser, påhittade. Huvudpersonerna var självklart barnen som satt vid det bordet och en och annan grönsak. Efter varje berättelse sa barnen "Berätta mer Maria!" Sen dess har jag fått underhålla dom med berättelser vid varje måltid. Det gick dock lite för långt när jag upptäckte att dom inte tagit många tuggor på sina mackor när de andra borden var klara *ups*
När jag kom kl. 9 imorse fick jag hoppa rakt in och ha samling.
Jag började samlingen:
- Det var en gång 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 små barn. Dom var så tysta och snälla, ja jag tror dom var världens snällaste barn.
Dom tittade stolt på mig och jag fortsatte med en nästan viskande röst:
- Och vet ni vad dom skulle göra nu?
Dom skakade intresserat på huvudena
- Dom skulle sjunga samlingssången för mig
Dom sjöng samlingssången medan dom fnittrade så det knappt gick att höra vad dom sjöng och sen säger en tjej:
- Du är en rolig fröken Maria
Ja det strävar jag verkligen efter.

Idag på eftermiddagen hade jag ett gäng barn själv på övervåningen. Eftersom jag var SÅ leksugen så drog jag igång lite Mora Träsk. Vi hälsade på Fader Abraham, hade tigerjakt, härmade Ingeborg, klappade händer och dansade lite Honky Tonk....ända tills barnen stupade och sa "Vi orkar inte mer Maria" Ok, då fick jag ge mig.
Efter det lekte vi kurragömma och jag insåg snabbt att dom inte hade en aning om hur det gick till då dom hela tiden sprang till den som räknade och när jag räknade och skrek "Nu kommer jag!" Så svarade dom glatt "Ja! Vi är här!" Dom har lite å lära.

Igår hade jag samtal med den fyraåriga "doktorn" jag skrev om för en tid sedan. Han sa att han blir arg ibland.
Jag: Vad gör du då när du blir arg?
X: Då brukar jag slåss med pinnar
Jag: Men det får man ju inte göra
X Joooo då, jag bjukar jöja det och det bjukar funka så bja såå

Det är helt enkelt underbart att jobba med barn....

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0