En underbar dag

Dagen idag hade kunnat vara sämre. Ett bra möte och samtal med J blev startskottet för denna dag. Vid kl. 16 var det dags för Easyline med Therese. SÅÅÅÅÅÅ GRYMT! Jag tror aldrig jag har svettats så mycket som jag gjorde då. Trodde jag skulle svimma ett tag. Jag lärde mig ett och annat; att jag behöver träna balans och kordination, fast det visste jag redan.
Det blir nog fler såna pass för min del. Är bra sugen på Bodypump också men jag fegar liksom ur. Jag har tränat i några år men dagens träningspass kommer säkerligen ge mig en duktig träningsvärk. Jag använde säkert en och annan muskel som jag inte visste att jag hade, nya upptäckter varje dag.

Allting har bara varit så underbart bra idag. J sa att jag får låna böcker av henne till socialpedagogutbildningen om jag behöver. Det kommer jag spara flera tusenlappar på och en sten släppte från mitt hjärta. Dessutom sa hon att om man, som jag, har svårt att hålla i pengar så finns det hjälp där man kan få vilket jag inte heller visste. En dörr har öppnats.
tycker för övrigt att det är helt underbart med människor som respekterar mig och som ser mig som den människa jag är idag. Som inte bara ser det "sjuka" som har varit och som ser det goda i mig och inte dömer mig så jävla hårt som många gör.
Ärligt talat så vet jag inte vad jag har gjort för att förtjäna att bli så hårt dömd men om jag visste vad jag skulle ändra på för att folk skulle ändra uppfattning om mig så hade jag gärna gjort det.
Sen tror jag att det är mycket gamalt som ligger. Jag kanske inte är så hårt dömd som jag tror men jag vet i alla fall att jag har varit det förut och jag vet en och annan som dömer mig idag. Men man kan helt enkelt inte vara älskad av alla och jag har lärt mig att uppskatta vänskap och människor som vill hjälpa mig och att ta vara på dom som tycker om mig. Någonstans vet jag att jag är bra, jag vill känna det. Jag kan bara inte vara så värdelös som folk har fått mig att tro. Ingen kan vara det. Jag är en bra person och jag vet att många tycker om mig och respekterar mig, även att dom som borde göra det inte gör det. Ibland gör det förbannat ont att tänka att blod inte är tjockare än vatten och jag kan inte låta bli att avundas dom som har bättre förutsättningar än jag. Men samtidigt kan jag inte vara bitter för det jag inte har fått utan jag ska glädjas åt det jag har. Så enormt kloka ord men så svårt i praktiken.
Som Anna brukar säga "Du har rätt att sörja!" och en gångs krev hon i ett sms till mig "Vem som helst hade reagerat på det, om man inte är en robot"
Det känns skönt att få sörja, känna och tänka någonstans utan att, återigen, bli dömd. Ibland känns det som att jag har fått ett livsstidsstraff men ibland försöker jag se möjligheterna. Min bakgrund gör mig till den jag är idag och jag HAR bra sidor, jag HAR en empatiförmåga, jag ÄR en problemlösare, jag KAN tillföra människor något som har haft det som jag, jag HAR lätt för att se barns behov o.s.v Detta är något jag är stolt över och jag hoppas att dom sidorna hos mig ska stanna kvar och utvecklas ännu mer.

Oj, det var egentligen inte meningen att det skulle bli ett sånt djupt inlägg men helt plötsligt började det bara bubbla i mitt huvud =)
Nu ikväll var jag med Lonni och Moa till Donkan. Jag följde sen med dom hem och fick söva Moa. Så himla gosigt. Jag älskar verkligen dom stunderna jag får med henne. Nu när hon är lite större (snart 16 månader) så tillåter hon inte riktigt att jag myser med henne i "vaket tillstånd" Hon blir bara arg och börjar skrika åt mig då¨haha När jag söver henne däremot så har jag henne liggandes i min famn och vaggar henne. Sakta men säkert ser jag hennes blå ögon sluta sig och hon faller in i djup sömn. Då tar jag tillfället i akt och pussar och klappar henne så mycket jag bara kan innan jag lägger ner henne i sin säng och viskar "Mimmi älskar dig" Sen smyger jag ut där ifrån och jag är alldeles varm inombords.

Nu ska jag ta mig något att äta och sen lägga mig i sängen och läsa. Har nyss påbörjat en ny bok. Har inte kommit så långt men den verkar vara grymt bra. den tjockaste bok jag har köpt/läst (över 600 sidor. R E K O R D) Skulle egentligen få låna en bok av J men hennes kille hade visst börjat läsa den nu så jag får vänta med den. Den kommer nog ändå ta ett tag för mig arr plöja igenom 600 sidor =)

TJING!

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0