Rörigt

Den här veckan har varit lite rörig.
Jag skrev lite om jobbet i förra inlägget. Det blev knappast bättre under veckan. Var hos Anna i onsdags och berättade vad som hänt på jobbet och vad jag har sett. Hon sa att det var misshandel och maktmissbruk från personalens sida mot barnen och hon tyckte jag skulle anmäla.
Har även pratat med min kompis mamma som är förskolelärare och även min förra chef. Alla är lika chockade som jag.
I torsdags skrev jag till rektorn på den förskola jag varit på den här veckan. Jag skrev att jag sett saker som inte borde hända, att jag vill ha en tid för att prata och att jag inte vill göra det på den förskolan.
Jag har fått läskvitto så vet att han läst men tyvärr har han inte svarat. Jag tänker att jag ger honom några dagar, svarar han inte så tänker jag göra en anmälan. Jag har redan skrivit ner vad jag ska skriva i den anmälan.

Personalen är helt inkompetenta. Dom skriker åt barnen, sliter i dom så dom flyger som några jävla dockor, jag har fått tillsägelse om att inte leka med barnen, inte läsa för dom, dom tar fram en stol eller pall som jag ska sitta på och titta på när barnen leker. Det är helt sjukt!!!! Hela veckan har jag fått ta disken, allt jag gjort har varit fel. Jag har tagit på barnen fel, jag har torkat borden fel, jag har tvättat dom för långsamt, det har varit mitt fel när barnen gjort saker som dom inte ska osv osv. I måndags kom jag dit överlycklig, självsäker och jag visste att jag var rätt person på rätt plats. I fredags åkte jag hem och kände mig helt värdelös, att jag är en os'ker och dålig människa som aldrig skulle klara av att jobba med barn.
Dom har tryggt ner mig så pass i skorna under veckan så en del av det jag har byggt upp har rasat.

Men samtidigt så vet jag hur viktig jag är för barnen. Igår välkomnade dom mig till jobbet med en massa kramar, dom ler mot mig, dom vågar titta mig i ögonen, dom vet att jag inte är farlig, dom lägger sina små händer i mina och jag känner att dom känner sig trygga med mig.

Nu har jag fått tillåtelse att tacka nej till det stället i fortsättningen men allt som har hänt i veckan har etsat sig fast på min näthinna. Jag kommer ändå fortsätta kämpa för dom här små underbara barnen som jag har älskat mer och mer för varje dag som gått. Jag tänker göra en anmälan. Antagligen kommer jag göra en anmälan även fast rektorn kommer ge mig en tid för samtal för det är jag skyldig att göra. Jag är skyldig det för att jag jobbar med barn och jag är skyldig dessa underbara barn det, någon måste vara deras röst och jag tänker vara det!!!
Jag tänker ge rektorn till på onsdag att svara på mitt mail, då har han fått nästan en vecka på sig och det borde räcka. Har han inte svarat då så skickar jag in en anmälan.
I annat fall så gör jag anmälan EFTER jag pratat med rektorn. Men samtidigt vill jag bara skicka in den så fort som möjligt för att rädda barnen.


Kommentarer
A

Vilken röra! Det jag undrar över är ju om inga föräldrar reagerat, för de brukar göra det rätt snabbt när det händer något.

Hoppas att rektorn hör av sig snart!

Kram!

2011-08-13 22:59:37
URL: http://annmi.blogg.se/
Sussi

Det du beskriver är ju alldeles, alldeles... ja, jag saknar ord, det är SKANDAL! För det första ska du absolut inte ta åt dig av deras idiotiska kommentarer, du är mer värdefull och kompetent än vad du vet (fast innerst inne är jag säker på att du också vet det, man blir bara så nedslagen när man blir bemött på det där sättet).Jag tycker det är så JÄKLA starkt av dig att anmäla dem! Jag hade nog aldrig vågat, haha... men stå på dig under hela processen. Och ett tips: skriv ner allt du sett, hört och varit med om, för då kan du läsa det och minnas mer om de skulle behöva nåt mer uttalande ifrån dig.Och stackars barn, säger jag bara... Måste vara hemskt att vara så liten och inte kunna lita på de man SKA kunna lita på, utan istället vara rädda för dem! Fy fan!Kram Sussi

2011-08-13 23:32:25
URL: http://rage-blackout.blogspot.com
camilla

Jag hoppas verkligen du får prata med personen du mailade, så där får det inte gå till ju. Hur länge har du tänkt vänta innan anmälan görs?

Förretsen tror jag du är väldigt omtyckt av barnen och inget är ditt fel, tänk istället på hur mkt barnen uppskattar dig :)hade en tuff dag på jobbet idag pga av vädret, ville helst bara komma hem o kryp ner i soffan framför en film hehe :)ha de riktigt bra ikväll

kramar

2011-08-19 20:08:11
URL: http://resanupp.devote.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0