Easyline

Idag blir det att dra till gymmet på Easyline tillsammans med Therese. Jag har gått på Easyline förut men då var det inom AURA som jag gick. Ställde mig framför spegeln förut och upptäckte att jag tycker det är jobbigt att gå till gymmet nu för tiden. Jag har gått ner en del i vikt och jag skäms över min kropp. Ser ut som ett benrangel. Vart försvann musklerna och fettet jag hade förut?? Tror det beror på medicinnedtrappningen. Messade två av mina "coacher" igår för att rådfråga men inte fått svar av någon än. Får öka medicinen igen helt enkelt *suck*
Har så satans ont i magen/mellangärdet också. Tror det blev lite för mycket av det goda igår. Har ätit frukost nu så hoppas det blir bättre snart.

När jag kommer hem från gymmet ska jag försöka få i mig både proteindrink, gröt och ägg med en gång. Måste öka i vikt. Efter det intaget ska jag ta tag i lite städning. Egentligen tänkte jag åka hem till päronen men tror jag hoppar det. Får räcka med att jag åker dit imorgon när pappa fyller 60 år.

Jag har börjat använda min låsta blogg lite mer eftersom jag vill kunna skriva av mig om allt som händer, både runt omkring mig och inuti mig. Vill ni ha inloggningsuppgifter till den så får ni hojta.

Ska nu görsöka kurera magen innan jag sticker till gymmet.

Uppdaterat

Den låsta bloggen är uppdaterad.


Vurpa

Imorse när jag skulle till jobbet så var jag så obehagligt trött så jag kom inte längre än ca 100 meter förrän jag gjorde en vurpa med cykeln. Körde rakt in i ett staket och slängdes av cykeln. Slog mig bara på sidan av låret men inget blåmärke än. Jag cyklade sen väldigt ostadigt hela vägen till jobbet och vissa bitar fick jag gå. Folk trodde nog jag var onykter, och jag kände mig som det också =)
Idag hade vi så lite barn så när personal nr 3 kom, ca 09.15, så fick jag gå hem. Soft! =) Det var verkligen välbehövligt en dag som denna. Sen jag kom hem så har jag betalat räkningar och sovit i kapp lite. Tänkte hänga in tvätt och ta mig till affären lite senare också. Dessutom ska jag göra upp en budget för denna månad. Nu ska jag visa Anna och mig själv att jag klarar detta =)

I helgen är det fullt ös. Imorgon ska jag träna Easyline med en kompis och sen bär det av hem till mina föräldrar. På söndag fyller pappa 60 år så då ska jag givetvis dit igen. Hoppas tanten håller sig i skinnet!!

Sol i hjärta sol i sinne

Idag har det varit en sån där underbar solig dag igen. Dock kan det gärna få bli lite varmare för min del. Vet inte riktigt vad jag ska skriva i bloggen längre. Kan nog inte vara så öppen i alla fall. Står helt still i huvudet......... Jag vill skriva men vet inte riktigt om vad. Kanske bara helt enkelt ska sluta skriva och blogga för ett tag.... Den som lever får se...

Jobbat och lite annat

Idag på jobbet ville den 4-åriga killen fortsätta doktorleken. Han skulle åter igen lyssna på mitt hjärta och sa "Är du hjärtlös nu så vill du nog inte gå till doktorn mer" haha antagligen inte!

Hade sen en stund med Mariah då vi gick på stan och sen tog oss en fika. Lika trevligt som vanligt. Hon ska ha barn om 2 veckor (beräknat) så då får jag snosa bebis igen =) I min umgängeskrets föds det bebisar på löpande band....

Har även hunnit med att boka klipptid, lämna in papper till försörjningsstöd och ett jobbigt samtal hos Anna. Det samtalet har jag skrivit om i min låsta blogg.
Ska nu kolla på film resten av kvällen.


Läkarbesök

Idag på jobbet var det en liten kille på sisådär 4-5 år som ville leka doktor. Då han inte hade någon att leka med så ställde jag självklart upp som patient. Vad gör man inte för sina medmänniskor??
Under leken utspelade sig detta:

Jag: Åh, doktorn. Jag har så ont i magen!
Dr: Vad har du i magen?
Jag: (?) Ja, jag vet inte. Vad brukar man ha i magen?
Dr: Vänta, jag ska kolla.
Dr sitter och knappar på dator.
Dr: NEJ! Du har en pusselbit i magen!!!
Jag: Har jag en pusselbit? Åh, är det därför jag har så ont?? Kan du ta bort den?
Dr: Jag vet inte hur man gör. Åh nej, den är på väg ut i bajset!!!!
Jag: Men det är väl bra?
Dr: Nej, det är inte bra. Jag ska ta stetoskopet och lyssna på ditt hjärta.
Han lyssnar en stund
Jag: Hör du nåt?
Dr: Nej jag hör inget.
Jag:Är jag hjärtlös också?
Dr: Du har en pusselbit i magen OCH är hjärtlös.

Fantastiskt, i mitt jobb får man höra sanningen.

Leken fortsätter...
Jag: Men kan jag inte få ett nytt hjärta doktorn?
Dr: Nej jag gör inte sånt. Jag lagar inte hjärtan.
Jag: Nähä, vad lagar du då?
Dr: Lungor.
Jag: Ja det hjälper ju inte mig.

Det är helt enkelt kört för mig =)By the way.... På den avdelningen jag varit idag har jag bara varit EN gång förut och det var en dag förra veckan. Direkt idag när jag kom kl. 9 så säger personalen: "Kan du ta samlingen Maria?" Why not?? Har inte ens varit med på någon samling men det går säkert bra vilket det också gjorde med undantag för lite förvirring =)
Jag måste ha gjort riktigt gott intryck för nästan alla har frågat mig om jag är utbildad lärare och bli lite chockade när jag säger att jag inte har någon utbildning alls.
Jag kan ha ÄNNU ett ställe på gång =)

Påsken över

Äntligen är påsken över. Ogillar verkligen påsken. Gillar inte nåt påskpynt överhuvudtaget. Gillar inte påskris, inte fjädrar, inte kycklingar och inte påskfärgerna som gult och oreanget. det enda som är bra med påsken är väl maten då haha.
Idag var jag hos föräldrarna och fick påskmat som först. Tyvärr kunde jag inte frossa och njuta av det som jag brukar. Är nog för att jag var magsjuk och har gått ner i vikt så nu blir jag mätt efter en tugga. Eller inte riktigt kanske men känns nästan så.

Angående ett tidigare inlägg jag skrev angående mamma så kan jag understryka att jag aldrig skulle kunna döda mamma eller någon annan. Jag kan nog inte döda något som är större än en myra haha
Som jag skrev då så skulle jag nog inte ens kunna skada mig själv idag. För mig är det en styrka att kunna/våga och uttrycka det man känner och låta det vara just bara en tanke och känsla, att inte gå längre än så och att ha en spärr. Jag ser det varken som sjukt eller "onormalt", snarare tvärtom.
Alla människor tänker ibland negativa tankar och känner negativa känslor, det är vad man gör med det som är det väsentliga.
Jag mår dåligt ibland, jag har dåliga dagar ibland, jag är ledsen ibland, jag är arg ibland osv men det är ju faktiskt det som gör mig till människa. För vad skulle jag vara utan dessa känslor? En robot?

Jag är glad och tacksam för att jag har utvecklat och arbetat fram en förmåga att uttrycka mig, att säga "så här känner/tänker jag" och inte skämmas för det. Sen finns det självklart mycket jag tänker och känner men inte säger till någon annan än min läkare och psykolog. Men vilken människa säger allt till alla?

Jag säger inte mycket om mitt innersta till mina vänner ens och det är enbart för att jag inte känner något behov av det. När jag har känslor och tankar som jag behöver ventilera så tänker jag inte att jag vill prata med mina vänner utan min första (och enda) tanke är att jag ska ta det med Anna, och ibland kan jag messa Annika eller E eller någon annan yrkesmänniska jag haft. Men jag säger inget till mina vänner, föräldrar syskon eller övrig släkt.

Ska göra ett tappert försök att sluta med sömntabletter igen. Måste ovilligt erkänna at jag nog är beroende så jag måste verkligen försöka sluta. Jag vet att det kommer innebära mindre (kanske mycket mindre) sömn en period men jag hoppas det ger bra "belöning" i slutändan. Håller på nu och trappar ner en annan medicin också vilket går hur bra som helst. Sen ska jag även trappa ner en tredje medicin. Lite rörigt är det allt =)

Veckans blogg

Nu är det dags för veckans blogg igen och det är som vanligt: Kommentera detta inlägg för EN lott och kommentera plus skriva om det i din blogg för TVÅ lotter. SHOOOOOOT!!! =)


Blogkeen

virripannan -


Älskar syrrans kommentar!

Sis: Jag vägde mig på boendet idag. Jag var lite nyfiken på hur mycket jag gått ner. Ska jag säga hur mycket jag vägde?
Jag: Mmm *fokuserad på Facebook*
Sis: 95 kg
Jag: BRAAAAA Sara. Vad vägde du sist då?
Sis: 96
Jag: BRA! Fortsätt så!
Sis: Fast det stod 95.9

Haha Klockren! Det är klart att 95 låter bättre än 95.9 =)Behöver ERAN hjälp!!!

Nu behöver jag eran hjälp! Jag skulle vilja ha lite hjälp med att få fler besökare till min blogg. Jag behöver/vill ha fler bloggar att kommentera, fler kommentarer att svara på osv. Kan detta kanske bero på att jag helt plötsligt har fått för mycket fritid av någon konstig anledning? =)
Jag bloggar självklart för att jag älskar att skriva och dela med mig men skulle man inte vilja ha besökare, kommentarer och andra som läser så skulle man ju inte blogga utan då skulle man skriva för byrålådan.
Ibland får jag rycket att kommentera MASSA nya bloggar, men så svarar dom på min kommentar och sen inget mer. Hur gör folk liksom för att få en "relation" med andra bloggare? Tack och lov så har jag några stycker som jag fått en relation med och dom är alla underbara människor, men vill ha FLER!
Snälla ni, hjälp mig! ;)

Tillbax till tvättstugan!

Veckans blogg dragen

Veckans blogg blev underbaraste och finaste Carola =)


Inför hösten

Funderar på att satsa på detta inför hösten. Vad tycks?? Börjar dock bli lite brådis =)En bekant känsla

Nu känner jag något som jag inte känt på väldigt väldigt länge. ÅNGEST! Hjärtat slår dubbla slag och det känns som något ska krypa ur skinnet på mig. Vet inte vart det kommer ifrån men jag har en stark känsla av att allt handlar om pengar. Vet inte när jag får pengar nästa gång, räkningarna ska snart betalas, jag önskar jag kunde betala av allt en gång för alla och sen skärpa till mig med ekonomin. Jag vill bli "ordentligt" och jag vill få kontroll över mitt liv. Nej, jag vill TA kontrollen över mitt liv. Men jag vet inte hur jag ska ta tillbaka den för ibland känns det som att jag helt har tappat fotfästet.
Jag må säga att jag känner mig rätt värdelös när det gäller det här området och det gör mig så förbannad och ledsen på mig själv, för att jag inte kan bättre än så här.
Nu är det verkligen DOWN! ser inte ens fram emot att jobba längre fast jag vet att jag snart kommer ändra mig för jag ÄLSKAR att jobba. Men nu, i skrivandets stund, skulle jag helst vilja gräva ner mig och gå i ide för ingen som är så värdelös som jag kan vara nöjd med sig själv.
Ska till Anna på onsdag men just nu känns det som en evighet tills dess :(

Inga dumma tankar. Jag får inte tänka några dumma tankar. Jag pressar tillbaka och gör allt för att inte släppa in dom. På något sätt vet jag att jag kommer klara det men just nu känns det långt borta. Jag vill klara det men samtidigt inte för jag tänker att om jag gör något dumt så kommer det kanske få ångesten att försvinna. Ska jag då välja den vägen eller ska jag välja den vägen som gör att jag blir mer nöjd med mig själv och min omgivning blir mer nöjd med mig MEN då ångesten stannar kvar längre.

Jag vet också att jag vill ha någon nära. Fick idag reklam från guldfynd där dom bland annat visade smycken som var kopplade till Mors dag. Hatar verkligen såna dagar. Jag vill också ge något fint till en underbar mamma, men ska jag göra det så ska det komma från hjärtat och det skulle det verkligen inte göra i så fall.
Jag blir rätt avundsjuk när jag ser barn och föräldrar som har en sån där mysig relation som jag önskar att jag hade, med massa pussar och kramar och fina ord. Jag skulle ge allt, ja jag skulle gå genom eld för att få uppleva det. Bara någon gång i mitt liv. Det kommer dock aldrig bli verkligt och det gör så ont att jag ska tvingas leva med det, mot min vilja.
Jag har jättebra och fina relationer med en del kvinnor som lika gärna skulle kunna vara mina mammor eller som jag önskar att dom vore mina mammor. Men det är klart att det aldrig kommer bli som jag önskar att det skulle bli.
Kan jag inte få en "fake-familj" åtminstone? Ni vet en sån familj som är som en extrafamilj, en som jag kan säga "HON är som en mamma för mig" och där HON ska känna att jag är som en dotter för henne. En familj som öppnar upp sina armar för mig.
Undra om jag skulle känna mig hel då. Jag vet att jag är vuxen men jag vet också att det här tomrummet alltid kommer finnas där. Ungefär som om man skulle födas utan ett ben; man skulle alltid märka det, man skulle alltid märka att andra kunde springa men inte jag och även om man skulle lära sig att leva med det så¨skulle man ändå sakna den biten som fattas. På något sätt är väl det mänskligt, att just ha förmågan att reagera på det sjuka och onormala och att reagera på tomrummen.

Förbannade jävla tomrum!!!!


I brist på annat

Äh, det där med städning går inge vidare må jag säga. Åt för första gången på 1.5 dygn i morse. Blev fil och flingor. Trodde det skulle vara skonsamt men känner ett litet obehag i magen. Trött som ett ägg är jag också så skulle behöva vila/sova en stund. Det får nog bli så efter att jag har bäddat rent i sängen.

I torsdags, innan jag blev sjuk, så var jag, Lonni och påskkärringen Moa nere på stan på påskparaden. Där stod Annika vid ett bord och sålde lotter. Hon sa att eftersom hon köpte så mycket av mig på loppisen så skulle jag köpa av henne. Köpte 6 lotter och på sista lotten vann jag......CHOKLAD!! =) Jag är inte direkt någon chokladfanatiker men det var ju kul att vinna =) Annika är en terapeut jag hade men nu har vi en helt annan relation kan sägas =) Med henne gillar jag den relationen bättre än den terapeutiska.
Jag skulle egentligen ha stått på loppis idag och tjänat in ytterligare lite pengar, men fick ställa in då jag blev sjuk :( Får stå om två veckor istället.

Jag måste ta tag i mitt liv....

Nu börjar det ordna upp sig

Idag är jag feberfri och något piggare.  Försöker få ordning på torpet med lite städning. Dock så blir jag svettig och helt utmattad för minsta lilla ansträgning så får ta lite små korta pauser. Är supertrött också så kanske får ta en powernap mitt i. Ska i alla fall bli skönt att lägga sig i rena sängkläder ikväll, och toan ska rengöras grundligt. Skulle nästan behöva sanera hela lägenheten =)

Skulle behöva/vilja göra en radikal förändring i mitt liv. Det ska finnas en bok som är skriven av en kvinna som bestämde sig för att inte köpa nåt enda onödigt under ett års tid. Det vore verkligen något för mig. Inte för att jag tror att jag skulle klara det men det vore ju toppen om jag skulle göra det. Tänk vad mycket pengar man skulle spara =)

På tal om pengar så fick jag nu en slant från mitt gamla jobb. Ja typ 3700:- Har ingen aning om när/om jag får soc eller när första a-kassepengarna kommer. Och snart ska alla räkningar dras. Livet kan vara minst sagt spännande. En vecka kvar på denna månad och jag har inte fått så mycket som ett beslut från soc. Lite stressande må jag säga.

Imorgon ska jag till Lonni, Simon och Moa och grilla. Under förutsättning att jag mår tillräckligt bra förstås. Hoppas hoppas =)
Oavsett pengar eller inte så är jag i alla fall rik på goda vänner.
Är så glad för det jag har. Bra och många vänner, underbara jobb och kollegor (och barnen), bra psykolog, bra läkare (trots att hon är mammaledig *GRRR*), föredetta "hjälpare" som fortfarande vill vara engagerade i mitt liv osv osv. Det jag inte är nöjd med väljer jag att inte nämna =)

Var gärna med i veckans blogg (bilden är klickbar) Imorgon drar jag vinnaren.


Hej magsjuka Bye påsken

Åkte på magsjuka igår kväll. Kräkts och haft diarré hela natten, dessutom har jag haft feber. Har även haft väldigt ont i kroppen. Har tagit två panodil så nu är värken och febern borta, åtminstone för ett tag.
Jobbigt med magsjuka men påsken gillar jag ändå inte så gör inget att det kom just nu. Det jobbiga är att jag skulle behöva städa och vet inte om jag orkar det. Skulle verkligen behöva äta också men vågar nog inte. Det är så satans äckligt att spy.

Igår hade någon ringt till mig när jag jobbade. Trodde det var ännu en förskola men efter lite forskande så fick jag fram att det var från försörjningsstöd. Har hört talas om henne. Om det är hon så bor hon i Överum. Det må hända att hon är superbra och supertrevlig men ingen från Överum tack. Jag vet att det finns supergulliga människor även i Överum men jag vill inte ha kontakt med några fler därifrån. ALDRIG! Mejlade henne så hoppas det går lika bra att ta det över mail.
När det gäller överumsbor så är jag extra rädd att dom inte ska respektera mig och bara se ner på mig. Säkert 90% av alla överumsbor hatar mig fortfarande och vägrar prata med mig och titta åt mitt håll, trots att det var 12 år sedan jag flyttade därifrån.

Nu ska jag försöka kurera mig.


Upp som en sol, ner som en pannkaka

Idag var jag på en förskola jag varit på några gånger, men på en ny avdelning. Jag tog genast plats när jag kom innanför dörren imorse då jag satte mig vid ett bord där ett gäng tjejer mumsade på frukost. Jag pratade med dom tills dom ätit klart, sen fixade jag disken och satte mig sen med ett gäng killar och tjejer som skulle dega. Efter en stund kom en personal in som precis skulle börja sitt pass. Några minuter senare när vi stod och pratade sa hon "Det var så kul att se dig sitta vid bordet och prata med barnen trots att du är ny. En stor eloge till dig!" Jag blev varm om hjärtat....och mer beröm skulle jag få då hon fortsatte "När du hade varit på besök här första gången så hade X kommit hem från dagis och sagt "Idag var det en ny fröken och hon var SÅÅÅÅÅ söt" och sen hade han pratat om henne hela kvällen. Det måste ju vara Maria för det är ingen annan som varit här"
Naw, så söt. Det var en liten kille på typ 4 år. Tror jag har en liten charmig beundrare ;)

Efter jobbet åkte jag till en kompis och gick till stan för att kolla påskparad. Vi gick också till Donkan och givetvis var jag tvungen att vräka i mig en stor glass efter maten. Lite senare fikade vi även hos min kompis. Jag blev så sjukt mätt så magen stod i 8 hörn och jag hade lite ont. Såg dessutom väldigt gravid ut.
Bara för en stund sedan fick jag gå på toaletten, trodde jag skulle svimma när jag var där. Ljudet försvann. Hade jag inte suttit ner så hade jag garanterat svimmat. Sen började det värsta. Kräktes som en jävla kalv. TRE gånger kräktes jag och det var alltså som en fontän, det bara spröt ur mig och jag tror det kom ut ur alla öppningar. Ja kanske inte från öronen då¨men det var inte långt ifrån.
Känner fortfarande spysmaken i munnen *YACH* Jag är lite rädd för att sova när jag har spytt för jag har en bild av hur jag kommer kvävas av mina egna spyor. Men jag tror jag får övervinna den rädslan för kvällen och lägga mig ändå.

Måste bara säga att jag verkligen älskar livet som timvikarie. Det är som semester att vara på förskola. Idag var jag ute med 17 (SJUTTON!!!) barn helt själv och jag kunde sitta och sola medans dom lekte. Inga problem alls!!! Så soft! Den enda stressen jag känt av är vid maten då jag ska hjälpa 7 barn att ta mat, ge dom mjölk/vatten och hjälpa dom att dela maten. Men det har gått bra det också =)

GODNATT PÅ ER!


Vissa saker säger man bara inte

Anna var så snäll så hon ordnade en ny tid så att jag ska kunna komma till henne varje vecka trots att jag jobbar. Den nya tiden är nu onsdagar kl. 17.
Idag var jag då hos henne. I och med att dom stänger receptionen kl. 16.30 så var jag tvungen att gå in och anmäla mig tidigt. Jag anmälde mig och sen gick in till väntrummet. I det väntrummet satt en ung tjej, svarthårig, väldigt smal, svart tjockt smink runt ögonen, såg riktigt deprimerad ut och rörde knappt en fena.
Jag satte mig i en stol och i och med att jag är rätt avslappnad i jämförelse med henne så bredde jag ut mig över hela stolen som en karl och skönk ner.
Den svarrta tjejen följde mig med blicken och när jag hade satt mig ner stirrade hon på mig. Jag kände mig lite obekväm och utsatt. Jag tänkte att människan vilken minut som helst skulle flyga på mig och mörda mig och vem skulle jag be om hjälp??
Jag företällde mig att jag skulle berätta om min rädsla för Anna direkt när jag kom in till henne. Men strax efter den tanken hade dykt upp i huvudet så kom Anna ut till den tjejen och pratade med henne, det visade sig alltså att det var ANNAS patient.
Av förklarliga skäl så sa jag inte ett ord till Anna om min rädsla för den lilla svarta tjejen.

Samtalet hos Anna gick kanon. När jag kom in till henne så kände jag själv att jag hade något hårt försvar inom mig, ett försvar jag nästan vägrade släppa på. Men jag mjuknade under samtalets gång.
Detta försvar var nog inget Anna lade märke till för det hann aldrig gå så långt så det gick ut över henne.
Anna är riktigt bra på att höra vad jag säger och inte bara se det jag visar.
Alltså, om jag säger att jag mår skit fast jag säger det med ett leende på läpparna så hör hon att jag mår SKIT och bortser från leendet. Riktigt bra tycker jag!
Hon sa också att det var 15:e gången jag var hos henne och hon ville utvärdera hur det gått. Hon sa hur hon upplevde mig och det var spännande. Enligt henne är jag väldigt pratig ibland (haha NÄHÄ!!) men att jag ibland sluter mig och att jag visar att jag inte vill prata och hon sa att det respekterar hon och att hon vill ge mig det utrymmet.
Jag förklarade min slutenhet med att jag oftast vill prata men att det är som något i mitt huvud motarbetar min vilja att prata så vi kom överens om att hon skulle hjälpa mig med det när det väl händer.

Under årens lopp har jag lärt mig att det inte är någon självklarhet att förstå mig och mina tanke-/känslobanor så när någon förstår mig som Anna gör så vill jag bara slänga mig runt halsen på henne.  Hon sa att vi ska utvärdera om 15 gånger igen. Jag sa att det påminner mig om avsked och hon frågade givetvis hur jag menar. "Jo att om någon säger att vi ska utvärdera om 15 gånger så känns det som att det är slutet"
"Du får såna assocciationer?"
PRECIS
Hon sa då "Med tanke på den väldigt svåra bakgrund du har så har jag räknat med att vi ska träffas en lång tid du och jag så det är inget avslut. Vi kör på så länge du känner att du har behov av det"
Nämnde jag att jag ibland vill slänga mig runt halsen på henne?? ;)

Igår när jag jobbade på nya stället så ville dom ha mig både idag och på tisdag. Tyvärr är jag upptagen med annat jobb då så var tvungen att säga nej. Men det tog verkligen emot att säga nej, åh så svårt det var. Vill gärna ställa upp för alla. Men detta är något man får lära sig.
Idag fick jag dessutom mail från någon personalansvarig på Barn och utbildningsförvaltningen eller vad det var där hon skrev att hon hade tagit emot min intresseansökan och att hon skulle meddela alla rektorer i södra stadsdelen att jag var intresserad.
Dom som säger att det inte finns jobb, inte ens som timanställd, kan ju känna sig blåsta nu. Inom barnomsorger är dom som tokar!!! haha. MASSA JOBB and I love it :)


Snabbis

Detta blir en lite snabbis. Ska upp och jobba imorgon igen så ska snart göra mig iordning för sängen.
Idag har jag varit ute hela dagen. Det började med jobb på ett nytt ställe. Shit vilket gäng det var!! Dom pratade med mig som om jag inte gjort annat än jobbat där =)
När jag kom dit imorse så var alla barn och vuxna ute. Jag gick in på gården och möttes av en kvinna som utbrast "Tjena Maria Malmgren!"
Eh känner jag dig?? Hon sa sedan "Jag förstod att det var du" och sen var allt i rullning.
Det är mycket att ta in nu när man hoppas in på så många olika ställen och får träffa MASSA nya människor så jag minns aldrig vilka jag hälsat på och vilka jag inte hälsat på. För att inte helt skämma ut mig så låter jag bli att ta i hand om jag är osäker utan då nöjer jag mig med ett artigt Hej!
Idag har jag lekt Kom alla mina kycklingar, läst saga, byggt sandkakor och bara suttit ute i solen och haft det bra =) Det är rätt soft att jobba på förskola....

Jag slutade jobbet 16.15 men kom inte därifrån förrän 16.25. Då åkte jag ner till stan, köpte presenter till älskade Wille som fyller 3 år idag, skickade paket, drog till Donkan och sen tog jag cykeln och åkte ut till Wille med familj där det bjöds på lek, bebismys, prat och fika.
En underbar dag med andra ord! =)

Imorgon ska jag jobba på Kräftan, det stället jag började på förra veckan. Blir mycket farande men så här långt så måste jag faktiskt säga att jag trivs rätt bra med livet som timvikarie.
Min AF-handläggare frågade mig för en tid sedan:
- Om du skulle få erbjudande om jobb i höst, skulle du ta det då?
Hjärtat började slå lite extra för jag trodde det var en kuggfråga. Men svarade ändå ärligt och bestämt:
- Nej, jag skulle välja utbildning om jag kommer in!
Hon svarade:
- Bra! Det är klokt.
YES 10 poäng till mig =)
Jag sa också väldigt ärligt och bestämt:
- Som det är nu så vill inte jag ha fast jobb för jag vill utbilda mig och skulle jag få fast jobb så skulle jag antagligen inte utbilda mig. Jag vill ha någonting att falla tillbaka på, ha en trygg mark att stå på.
Jag vill ha en utbildning och kunna klättra hur högt jag vill på karriärsstegen och det kan man inte utan utbildning.
Ja, det där kan jag skriva hur mycket som helst om för jag har massa tankar kring det.

Nu ska jag göra mig i ordning för bingen. Natti natti =O)

Update!

Nu är min låsta blogg uppdaterad =)


Nervös!

Nu är jag så där nervös igen som jag var för en tid sedan. Dom ringde nämligen om jobb från ännu ett ställe. Alltså ett ställe som jag aldrig varit på tidigare. Det kändes LITE motigt att tacka ja den här gången eftersom jag skulle till Anna imorgon egentligen och henne har jag inte varit hos på 3 veckor och kan inte komma nästa vecka heller.
Men jaja, jobben måste alltid gå före och jag får ju betalt =) Trots att jag blir så nervös när jag ska till nya ställen så vet jag att det blir bra när jag väl kommer dit, det blev det ju sist =)


Give me Give me Give me.....

Idag innan gymmet drog jag till Coop och hittade där en ny träningstidning. WOHO!!! Jag slukar såna =) Blev så otroligt glad.
Efter mitt träningspass satt jag och kikade i tidningen och fastnade vid ett uppslag där det var en kille och en tjej. My good, vilka kroppar. *vill också ha*
Tyvärr så funkar inte min scanner till min nya dator så får ta med kameran och det suger verkligen.Efter gymmet drog jag till Janne Banan där jag kollade present till en liten prins som fyller 3 år imorgon =) Man hittar lite smått och gott.
Åkte hem och lagade mat, blev en god fläskfilégryta, den var sååååå smarrig. Har även hunnit med att få i mig några våfflor, ett äpple och lite vatten. Var bara en timme sen jag åt våfflor men nu börjar det suga i magen igen så kanske ska göra ägg eller gröt eller nåt. Jag är alldeles för trött om kvällarna så orkar aldrig fixa någon mat då.

Mitt nya liv funkar perfa än så länge. Och det känns faktiskt lite lyxigt att vara ledig så här mitt i veckan. Känns nästan lite som lyxhustru...fast utan man och hus i Hollywood då då. Men ingen rast, ingen ro, imorgon ska jag till Anna och sen fira prinsen och sen blir det jobb både onsdag och torsdag och dessutom hela nästa vecka. Så får passa på att njuta av ledigheten. Fast å andra sidan så gillar jag att jobba och det nya stället är nästan som semester =)

Ni är väl med i veckans blogg??

Förresten så har jag köpt lite nya träningskläder idag, skickat efter. Och jag funderar på att börja ut och springa. Imorgon bitti ska jag försöka komma ut innan frukost. Jag är taggad!! =)Veckans bloggNu kör vi med en ny omgång av veckans blogg.
Detta är det som gäller:

* För EN lott - skriv en kommentar under detta inlägg om att du är med
* För TVÅ lotter - skriv en kommentar under detta inlägg att du är med PLUS att du länkar till mig från din blogg.
* För enkelhetens skull så vore jag tacksam om ni skriver att ni länkar till mig så missar jag inte att kika efter =)

ÄR NI MED???? =)

Samtal med djävulen

D: Den 26:e ska jag till Tjotahejsan
Jag: Eh, vad?
D: Ja till en sån som ska berätta för mig om kost och motion
Jag: Jaha, en dietist?
D: Ja typ
Jag: Varför ska hon det?
D: Därför att jag är på gränsen till att få diabetes.
Jag: Men var du inte det för ett år sen också?
D: jo, då skulle jag boka in en ny tid men struntade i det så det ordnade tydligen hon istället.

Fortsatte inte diskussionen efter det. NÄR hon får diabetes så kommer hon sitter och tjura och tycka synd om sig själv fast att det är hon själv som har orsakat det. Orkar inte ens bry mig om ifall hon blir sjuk längre. Jag ska alltid RÄDDA henne men hur många gånger försöker hon ens RÄDDA mig????

Imorgon ska jag i alla fall börja ett nytt liv med regelbundna måltider, hård träning och ett stort minskat sockerintag. Får se hur det går =) Jag är i alla fall inte på gränsen till att få diabetes.

Ett ljus i tillvaron

Jag känner mig oftast som den fulaste människan som någonsin gått i ett par skor.
Men den här bilden får till och med mig att känna mig dösnygg


Veckans blogg dragen

Nu har jag lottat fram veckans blogg och det blev....

STORT GRATTIS!!!

Andra som deltog var:

Cecilia
Panki
Camilla
Twiggy
My
Madde
Emeline
Annaa

Verkligen kul att så många är med, trodde jag aldrig =)
Imorgon kör jag igång med en ny omgång...


Sommar sommar sommaaaaar!

Idag har det varit sommar och jag har mått SÅÅÅ bra!
Jag vet inte riktigt vad jag gjort i natt för i morse vaknade jag och såg ut så här:

Rivmärken på hals, båda axlarna och t.o.m i ansiktet. Visserligen så drömde jag i natt men så våldsamt var det inte. Drömde bara att jag ordnade tid med en psykläkare och när jag väl kom dit så var det även 12 andra som skulle vara med, däribland gamla kollegor, lärare och mina föräldrar. Efter mötet visade det sig att jag hade dissocierat under hela mötet för jag mindes ingenting, var helt svart. Jag kanske ville slå djävulen på käften eller nåt, att det var därifrån rivmärkena kom. Några andra hade en teori om att grannen var inblandad i rivmärkena men det hoppas jag inte haha

Syrran och jag bestämde oss för att gå ut i den fina vädret och leka. Jag älskar att leka, det är en sån frihet.
Vi begav oss först till stadsparken, sen till hamnen och satt där en stund innan vi gick in på Donkan och tog oss varsin glass. Efter det var vi på stan en stund och sen drog vi hem till föräldrarna och åt mat.


Djävulen har en sak i sin bokhylla som jag och syrran gärna vill åt. Det är ingenting som vi jättegärna vill ha utan vi tänkte sälja den på loppis eftersom vi märkte förra gången att just såna saker går rätt bra att sälja. Tyvärr så lyckas vi aldrig övertala djävulen till att lämna den ifrån sig.
Vad kan det var för någon värdefull grej kanske ni undrar?
Jo denna!EN GRÖN KANIN!!!! (Ljuset som står framför har inget med kaninen att göra)
Käre nån. Människan är 60 bast snart och vägrar ge ifrån sig en grön mjukiskanin. Hon kommer aldrig bli vuxen!


Längtan

Jag har en längtan i mig som alltid kommer finnas där och den kommer fram lite extra när jag ser andra omkring mig som har ju det som jag längtar efter.
Jag längtar efter en mamma som man har en bra och nära relation till, en som man kan säga "Jag älskar dig" till, eller "Tack för att du alltid finns där" Tyvärr har jag inte det. Flera gånger har mina föräldrar sett på medan jag knappt har mat på bordet. Nu ska tilläggas att jag oftast har det men det har hänt ett par gånger att mina pengar tagit slut och jag knappt har mjölk hemma. Mina föräldrar står och tittar på medan mina vänner bjuder mig på mat, erbjuder mig att låna pengar av dom och bara finns där. Jag önskar att mina föräldrar hade varit såna. Men istället skäms jag över dom för att dom är såna fullständiga empatilösa idioter.Men idag ska jag inte tänka på det. Jag har öppnat fönstret hemma, solen skiner och fåglarna kvittrar. Jag ska äta lite gröt och ägg och sen blir det nog att ge mig ut och gå en sväng, kanske ta med mig kameran =)


Lycka!


My blog is my home!

Ser ni vad fint jag gjort i menyn =) En fin bloglovingrejs och en grejs till min låsta blogg. Riktigt nöjd. ÄLSKAR ROSA!! Helt otroligt att jag varit nöjd med samma design så länge. Jag kan dock inte ta åt mig häran för den för jag har inte gjort den själv.

Sitter nu och slötittar på Körslaget. Det är ett sånt program som jag inte kan bestämma mig för om jag ska gilla eller inte. Jag avskyr följeserier/program. Hatar att känna mig så låst. Därför är jag nästan lite extra stolt över mig själv att jag lyckats se varje Körslaget för den här säsongen (hittills) Fast ska påpeka att jag SÄLLAN ser hela men jag påbörjar det i alla fall =)

Har fått ont i min näspiercing. SKIT! Hur kan man få ont efter 5 år när jag dessutom inte är förkyld heller?? jaja, hoppas det ger med sig. Trodde jag skulle bli sjuk igår för jag hade ont i huvudet och frös men jag blev frisk under natten =)

Ah, vilket skitinlägg detta blev =)


Djävulen fick spelet

Har funderat på hela morgonen om jag ska skriva om detta i öppna bloggen, men har kommit fram till att jag tar risken. Var hos pappa och mamma igår där också min faster, hennes man och min kusin var. Pappas mobil ringde och det visade sig vara en KVINNLIG kollega till honom som undrade något om jobb på torsdag. Morsan, den lilla djävulen, fick totalt spelet. Jag hörde hur dom började bråka i köket men hörde inte vad dom sa, men jag kunde ändå förstå vad det handlade om.  Det handlade om att en KVINNA ringde till pappas mobil och hon trodde med en gång att han var otrogen. Jag ska påpeka att pappa ALDRIG NÅGONSIN har varit otrogen och han skulle aldrig kunna vara det. Han är en riktig mes och gör allt som mamma vill, servar henne med allt, masserar hennes fötter, står alltid på hennes sida. Det är bara hon som är helt jävla dum i huvudet och jag skäms över att vara släkt med djävulen.

Jag, syrran och min fasters man och min kusin satt i vardagsrummet. När djävulen kom dit frågade syrran vad kvinnan ville. Då säger svinet "KNULLA!" Hon är en sån jävla töntig idiot. Hon borde fan ha ett skott i huvudet.

Ursäkta mig men jag blir så förbannad på idioten! Jag och syrran åkte därifrån så fort vi kunde och idag vägrar jag åka dit trots att dom lockar med smörgåstårta


Jobb och sömn

SHIT POMFRITT vad jag har sovit i natt. Gav mig F*N på att inte ta någon tablett igår och jag lyckades med det!! Vaknade några gånger i natt men somnade om lika fort igen UTAN tablett. ÅÅÅ vad jag mådde imorse när jag vaknade =) Fast jag är rätt trött men det är det värt. Hade nog knappast varit piggare om jag tagit tabletter heller.

Jobbade första dagen på det nya jobbet igår. Gick kanon!!!!! Sen finns det ju alltid saker som man tycker funkar bättre och sämre men jag försöker skjuta det ifrån mig så går det bra =) Chefen kom och gav mig ännu en dag att jobba, på onsdag =) Jobben bara rullar in. Men jag tycker allt att jag är värd lite flyt nu =)
Så på onsdag ska jag jobba förmiddagen på en avdelning och sen springa över till en annan avdelning och jobba eftermiddagen. Kul att få jobba med dom andra på förskolan också och lära känna alla barnen. Namn däremot har jag blivit sämre på med åren.
Jag trodde det skulle bli lite långtråkigt på förskolan eftersom jag är så van att jobba på en skola där allt går i 110, men det gick faktiskt rätt bra. Igår var det så fint väder också så man kunde bara sitta ute och njuta i solen =) Dagen gick väl inte direkt fort men jag hade inte tråkigt heller och dessutom var jag rätt PIGG när jag gick hem eftersom det var så lugnt hela dagen.
Och så ska vi inte prata om rasterna. GUUUUD så lugnt!! Nästan så det var lite obehagligt haha. När jag kom upp till personalrummet så låg två stycken raklånga i varsin soffa och en annan satt i en soffa. Den ena som låg ner hade en bok med sig som hon hade legat och läst. En från "min" avdelning hade rast samtidigt som jag och hon gick ut och gick med musik i öronen.

Tack och lov så har jag lättare idag att skjuta ifrån mig kommentarer eller sånt som inte känns bra så jag tycker ändå dagen igår kändes bra och jag är glad att jag får in lite fötter på olika ställen =)

Glöm inte veckans blogg, imorgon drar jag en vinnare.


I'm baaaaaaad!

Ibland gör jag små (och stora) förbjudna saker. Som nu ikväll, alldeles nyss, gjorde jag nåt dödsdömt. The pills is da shit liksom =) Vad göra???? Hela mitt liv funkar så fucking bra utom just den biten.
Jobbar imorgon och sen jobbar jag inte förrän nästa torsdag tror jag (vad jag vet nu) så då får jag verkligen anstränga mig med att komma tillrätta med problemet. Men det sa jag när jag blev arbetslös också och hur mycket har jag försökt sen dess? Typ NADA! Orkar liksom inte

Så imorgon ska jag ut och köpa passa onyttigt så kan kan gjafsa i mig hel kvällen tills jag däckar.Nu går dey inye lika nta ayy skriva längre så ska nmog slut.
KRAM PÅ ER!

Trött!

Jag har inte ens varit arbetslös en månad men hade redan glömt hur trött man blir av att jobba.
Jobbade på gamla stället idag. Hade F-1:an och jobbade bara mellan 7.30-14, men gus så trött. Helt färdig.
När jag kom till jobbet imorse och visade mig för barnen så var det några små pojkar som dansade en dans och sjöng "Maria är tillbaka, Maria är tillbaka!!!" UNDERBART!! Och när vi skulle gå på utedag så gick hela klassen bakom mig och skrek "Maria är vår drottning! Maria är vår drottning!" Haha underbart! När dom är på det humöret så svarar jag givetvis med att sjunga "Go Maria! Go Maria! Go Maria!" och kör MIN dans till. Dom har lärt sig den vid det här laget så så fort jag börjar dansa MIN dans så sjunger alla "Go Maria! Go Maria! Go Maria!" Dom är lättlärda i alla fall haha

Efter jobbet så åkte jag till stan där jag hade lite ärenden. På apoteket höll jag nästan på somna och nu vet jag inte hur jag ska orka vara vaken ett par timmar till. Tyvärr har jag inga tändstickor hemma heller =)
Satte mig sen på ett caffé där jag tog mig en fika i lugn och ro. Jag gillar att gå och fika själv för det är avslappning. Då får hjärnan varva ner. Hemma gör man bara en massa annat och sitter en del vid datorn och låter hjärnan gå på högvarv. Men på ett caffé bara sitter jag med min cola och min kladdkaka och bara ÄR =) Man behöver det ibland.

Imorgon ska jag börja på det nya stället. Är inte så nervös än men kommer säkert sova som en kratta i natt och vara nervös imorgon bitti. När jag var där på besök igår så kändes det ändå som att jag kan komma in där rätt snabbt. Skulle egentligen stänga imorgon men dom tyckte inte jag skulle stänga första dagen så det blir ett pass mellan 9 - senast 16.30 SOFT!! =)

Väntar nu på att Cissi ska komma och hämta en grej. Sen blir det tv och slappning resten av kvällen. Vet inte hur jag ska göra för att bli piggare, orkar ju inte ens träna längre *SKANDAL* Jag misstänker att det beror på medicinen för sen jag började trappa ner med den så sover jag så uselt. Sover aldrig till klockan ringer och sover aldrig en hel natt. Få ta tablett varje kväll och ibland flera gånger per natt *HJÄLP*

Inget att oroa sig för

Jag hade verkligen inget att oroa mig för. Men så sjukt nervös jag var i morse. Frös och kunde inte äta. Eftersom jag tog bussen dit så kom jag väldigt tidigt så hann med en liten rundtur i det fina området först (ändå kom jag till förskolan en kvart innan utsatt tid)
Jag överraskade verkligen mig själv genom att vara öppen och framåt. Vet inte om dom tyckte det men jag jämför ju med hur jag var tidigare =) Jag till och med gick fram till var och en, tog i hand och presenterade mig, något jag inte gjorde för ett år sedan. Vet inte varför jag inte gjorde det då, hade så enormt skadad självförtroende och självkänsla så tyckte det var pinsamt att ta såna initiativ.

Jag har aldrig i mitt liv varit på nån "arbetsintervju" och idag trodde jag att hon bara skulle visa mig runt och sen skulle jag gå. Men det blev istället så att hon bad mig sätta mig ner i en stol på kontoret och började ställa 20 frågor. tur att jag inte visste om det innan =) Hon frågade om utbildning, betyg och en massa annat. Min brist på båda delarna trodde jag skulle fälla mig. Men istället öste hon över mig arbeten =) Hon måste ha varit väldigt nöjd med det hon hade framför sig haha.
Hon sa att dom har så ont om vikarier så hon var väldigt glad att jag kunde ställa upp.
Ska jobba där på fredag, skärtorsdagen och HELA påsklovsveckan. TJOHO!!!

Gjorde även en liten rundvandring på alla avdelningar. Väldigt trevlig och glad personal och jag kommer antagligen gå vilse där men det får dom ta =) Skrev på lite sekretesspapper och ställde lite frågor som jag hade (också ett framsteg)
Med andra ord gick det superbra och jag är överlycklig. Har varit så glad hela dagen!!!
Ville ringa till någon och berrätta den glada nyheten. ringde AF - inget svar, ringde Jennie - inget svar, ringde Annika - inget svar. TYPISKT!!!
Träffade en kompis och gick till Donkan. Då ringde Annika. Hon var superglad för min skull och tyckte jag skulle köpa något fint som belöning. Åt på Donkan som sagt och hittade sen en ursnygg topp på Vero Moda.
Annika tyckte även jag skulle kontakta Anna, sms:a henne. Gjorde det och fick ett svar där hon gratulerade mig och att hon var glad för min skull.
Tänkte testa att ringa Jennie igen men glömde helt bort det.

Efter träffen med kompisen på stan så gick jag och våldgästade Lonni och Moa.
Är så glad och lyckligt lottad att jag har så mycket underbara människor omkring mig som jag kan träffa och som är glada för min skull. Jag är rik!!!

The magic number??

I år kommer vi att uppleva fyra ovanliga datum. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11 och 11/11/11, och det är inte allt.
Ta de två sista siffrorna i året då du föddes. Lägg till den ålder du kommer bli i år. resultatet kommer bli 111..

Detta är året för pengar!

I år kommer oktober ha fem söndagar, fem måndagar och fem lördagar.
Detta händer bara vart 823:e år
Detta hände också under januari 2011!

Dessa speciella år kallas bankiren!

Nya tankar

Jag är asnöjd med den här bloggen så den är här för att stanna. Men jag fundera på att starta en vikt -och träningsblogg. För att motivera mig själv och andra. Jag tänkte testa någon gång att gå till gymmet TVÅ gånger på en dag.

Jag börjar förstå hur människor tänker som opererar om sig. Alla som opererar sig är absolu inte fula och alla som låter bli är inte snygga. Jag tillhör dock kategorin "Fulast vinner". Det är inte bara för att jag råkar ha dålig självkänsla och dåligt självförtroende. Jag ÄR ful men det är väl bara att leva med det.
Jag känner ändå att när jag känner mig fin och är någorlunda nöjd med mitt yttre så vågar jag mer, jag är gladare, jag vågar ta för mig mer, jag anser att jag har mer rättigheter. Så på sätt och vis kan jag förstå dom som väljer att lägga sig under kniven för att få känslan. Jag ska dock INTE lägga mig under kniven även att det säkert skulle ge mitt självförtroende en liten knuff =)

Värdelös!!!

Fatta hur värdelös jag känner mig och när jag känner mig värdelös så gör jag saker som inte är bra för mig.
Anledningen till att jag känner mig värdelös är en sån liten skitsak som att jag inte kommer iväg till gymmet. LAT LAT LAT!!! Imorgon får jag absolut inte känna mig så här värdelös för då kommer det inte bli ett bra första möte på förskolan.
Nu vet jag inte om jag ska gå emot min känsla av att inte orka träna och masa mig till gymmet ändå ELLER om jag bara helt enkelt ska vara hemma och må bra, göra saker jag mår bra av. Jag vet ju att det kommer kännas bra när jag väl har tränat men nu lutar det åt det andra alternativet =( Får försöka satsa på ett träningspass under morgondagen istället EFTER  besöket på förskolan och EFTER jag har träffat en kompis *suck*


Många frågor

Det har dykt upp massa frågor i mitt huvud inför kommande besök på förskolan.
- Ska man ta med kontonummer inför kommande löneinsättning?
- Vad har dom för stängningsrutiner (ska stänga första dagen)
Jag antar att stängningsrutinerna ser någorlunda lika ut oavsett vart man är, dvs att se till så barnen kommer hem, helst i gott skick och till rätt familj, stänga dörren och låsa och springa därifrån så fort som möjligt innan larmet går.
- Vilken barngrupp ska jag vara i på fredag?
- Är personalen trevlig?

Ah, det bara snurrar......Nu ska jag dra iväg till träning!
Grått och tråkigt

Idag är det verkligen grått och tråkigt ute. Tänkte försöka ta mig till träningen i eftermiddag men känns motigt att bara gå utanför dörren. Men SKA träna ändå. Ska äta lunch om en stund och sen blir det ett hårt träningspass. Jag tror allt känns lite extra motigt idag eftersom jag nog är lite nervös inför morgondagen.
Jag ska ju stänga första dagen jag jobbar där och jag anser att bara barnen kommer hem till rätt föräldrar så är jag ganska nöjd med min insats =)

Nu blir det lunch och sen träning.
CIAO!!!
Besöksrekord

Idag har jag haft besöksrekord =)
Inte så många kan tyckas men jag är glad och nöjd. Jag är dessutom glad och nöjd över alla gulliga kommentarer jag får och att ni tar er tid att kommentera just MIN blogg, att just JAG får lite av er dyrbara tid =)Kl. är 21.50 och jag är fortfarande uppe!!! WOW!!! Jag har varit väldigt trött under en väldigt lång tid så ibland kan jag lägga mig kl. 20. Dessutom så är jag så rastlös på kvällarna så jag tar tablett och lägger mig av just den anledningen. Men nu tror jag solen börjar ge mig lite styrka och energi. Idag har jag städat grundligt och tvättat. Hemma hos mig luktar det nu nystädat och utvädrat. Har haft fönstret öppet hela dagen och har det fortfarande. Så underbart friskt att kunna ha det igen.

Imorgon ska jag försöka träna och sen borde jag ta mig ner till stan för att lämna in papper till soc. Hoppas på att det är soligt och skönt så jag kan ta mig en promenad. Jag är nämligen allergisk mot kyla. Seriöst alltså! Jag har väldigt svårt att stå ut när jag fryser, det känns som knivar sticker i hela kroppen.
Måste berätta om en sak som hände när jag gick på folkhögskolan.
Under ett måndagsmöte ställer sig en personal upp och påpekar att man INTE får ha jackor på sig i matsalen och predikade lite grann kring det. Jag och några andra satt runt ett runt bord och efter en stund lutar sig en fram mot mig och säger "Du inser att du är den enda som sitter med jacka va??" Haha! JA!! Jag hade jacka på mig jämt där för det var så förbannat kallt överallt, framför allt i matsalen och det tärde på mitt psyke att behöva sitta och skaka.
Det finns människor i världen som skulle dö för att få en jacka och lite varma kläder, och VI ska ta av oss fast det är kallt!!!
Kan påpeka att detta var typ 2005. Idag kanske jag skulle lida dessa minutrar...MOTVILLIGT!!!!


Jobb på G

I onsdags skrev jag till alla förskolor i stan. Bara efter en timme fick jag ett svar från en rektor att jag ska skicka in papper från belastningsregistret och sen skulle hon skriva upp mig på vikarielistan.
Idag ringde telefonen och då var det från en rektor på en annan förskola som frågade om jag kunde komma och jobba redan på fredag och då blir det en stängning antar jag eftersom tiden är 9-17.30 På onsdag ska jag åka dit på ett besök. Shit vad nervös jag blev på en gång och undrade vad jag hade gett mig in på. Men jag vet att det kommer bli SÅ bra när jag väl kommer dit och kommer in i rutinerna och lär känna alla.
Nu ska jag verkligen ge allt!! Jag ska vara glad och trevlig (inte för att jag brukar vara otrevlig direkt, inte i början i alla fall haha) och jag ska ta för mig. Jag ska försöka att inte vara så blyg och visa framfötter.
Nu hoppas jag på att fler hör av sig så kan jobba jobba jobba =)
Trodde aldrig det skulle gå så fort när jag mejlade förskolorna, men är glad att det gjorde det.
Så på torsdag ska jag jobba på mitt gamla jobb och på fredag på ett annat ställe *lycklig* Går ju som på räls detta =)


Ordnat

Jag fick ett snabbt svar från Camilla som tipsade om Photoscape. Det programmet har jag på min dator men trodde inte man kunde fixa annat än typ sortera bilder och sånt. Men tack vare att hon skrev om det så har jag nu kollat det lite extra och det verkar kunna gå att göra en hel del i det programmet trots allt. Kanske inte som Photoshop eller Paint shop pro men i dagsläget har den det jag behöver.

Gjorde denna. Bilden är länkad


Bildbehandlingsprogram

När jag bytte dator så tog jag bort mitt underbara bildbehandlingsprogram, Paint shop pro, utan att lägga över det på min nya dator. Trodde att det skulle vara lätt att få tag på igen men så var alltså icke fallet =(
Paint shop pro gjorde i alla fall det den blev tillsagd till skillnad från väldigt många andra program.
Jag har sökt och sökt och sökt och laddat ner testversioner på olika program men inget jag fastnat för.
Jag behöver alltså inte ett som sortera mina bilder snyggt utan jag vill ha ett som man kan göra header till bloggen och sånt i, nåt som man förstår sig på. Photoshop förstår jag mig inte heller på för det gör inte heller som man vill *suck*

Vilket program använder ni för att göra header och dyl. till bloggen??

Glöm inte att delta i Veckans blogg!

Veckans blogg!

Nu är det dags för veckans blogg igen. Kommentera detta inlägg så är du med i utlottningen. Kommentar = 1 lott Länk till min blogg = 2 lotter.

Kom igen nu =)

Jul i april

Igår hade vi då julafton. Vi kom till Eksjö runt lunch, fika god fika och sen började far och son prata en massa jobb (BOOOOOOORING)
Vi satte oss sen nere för lite allmänt snack.                                                                                                        Mamma till brorsan:
                                                                               - Men du vet ju inte om älgarna är folkilskna
                                                                                                           Jag till mamma:
                                                                                   - Det finns det kärringar som är också


Sen var det dags för lunch, blev dock ingen julmat till min stora besvikelse men fick annat gott, en gryta av någe slag.
Sen var det dags för julklappar, dom fick MASSA av oss. Jag fick en gooooooo parfym och en grej till håret. dessutom har jag ju fyllt år och då fick jag en underbar fin skål. Kommer bilder senare.
Sen blev det fika igen innan vi tog vårat pick och pack och drog hem igen. Var skapligt trött när jag kom hem.

Idag blir det att städa grundligt och träning i eftermiddag =)


Maria 20 år! (11 år sedan)

Maria 20 år

Jag heter Maria. Jag föddes utan vingar. Mitt blod är rött precis som alla andras men jag måste ha en ondska i mig som jag själv aldrig har sett eller förstått.

Jag föddes till världen av en enda anledning; att vara en belastning för hela världen och min omgivning. Jag skulle komma att hitta mina egna sätt att hantera ångest och smärta på.

Jag trodde aldrig att blod skulle komma att bli så underbart som när jag satte kniven mot min handled för första gången. Det gjorde mig fri och alla de starka känslor som fick mig att må illa blandades med blodet och sipprade ut från det sår som jag nyss skapat. Jag skär för att överleva för jag vill väl överleva? Eller? Jo, jag tror att jag vill det, innerst inne. Men det är så mycket som gör för ont för att jag ska orka med det. Alla demoner sliter mitt inre i tusen bitar och det är mitt jobb att försöka pussla ihop allt igen. När jag är nära målet så börjar allt om på nytt. Jag svettas, jag blöder, jag skriker och jag sliter mitt hår för att bara få mitt inre att fungera och hålla ihop. Men ibland undrar jag om jag gör det förgäves. Jag kanske inte har någon framtid att se fram emot men jag är ändå för nyfiken och feg för att bara ge upp.

Jag vill vara någon. Jag vill vara värd något. En dag ska jag lära mig flyga.


Veckans blogg utsedd

Nu har jag dragit veckans blogg som blev Eriiza!!!Besök gärna dom andra som deltog också:

Emmie
Twiggy
Cecilia
Pancake
Anna


Julen varar enda in till påska

Idag gott folk ska jag, mina föräldrar och syrran åka till brorsan och hans tjej för att fira jul. Lite wierd kanske men min bror har alltid varit sen av sig, enda sedan han föddes. Han skulle födas på skottdagen, den 29:e februari, men kom 8 dagar senare.
Vi skulle komma och fira jul hos dom på mellandagarna men ska alltså dit idag som först. Vågar man förvänta sig att få julmat???
Jag är så sjukt trött så kommer antagligen somna innan vi ens kommit ut ur Västervik.
Ikväll ska jag utse veckans blogg så glöm inte att skriv en kommentar under veckans blogg om du vill få chansen.

Ha en bra och solig söndag!


Den nyblivna miljonären

Eller okej, kanske inte direkt miljonär men bara 999000:- kvar. Tjänade alltså in 1000:- Måste nog säga att det var godkänt för att vara första gången.
A (en tidigare terapeut jag hade) kom ner med sin man och shoppade loss bland mina böcker, filmer och cd-skivor. Tur för henne för jag hade aldrig släppt iväg henne tomhänt =)

När vi kom ner till stan var det svinkallt så jag trodde jag skulle frysa halvt ihjäl. Tänkte åka hem igen efter en halvtimme. Men så fort solen kom fram så blev det riktigt skönt och dagen gick som på räls. Det blir att stå fler gånger.Glöm inte blogtävlingen


Kalaset

Igår var jag på kalas hos underbaraste Moa som blev 1 år. Lite bilder därifrån


Linda och Alexandra var där också.När alla gäster hade gått (förutom jag) så följde jag med familjen Johansson/Eriksson till Thai Hoa.- Moa, vad säger näsan??
-Tut Tut
=)

Glöm inte BlogtävlingenVeckans blogg!

Jag tänkte följa stormen och ha veckans blogg. Det gagnar både mig och er. Båda har vi chans att få fler besökare.

Det ni behöver göra är att kommentera detta inlägg för EN lott, för TVÅ lotter som också ger större chans så ska ni länka till min blogg.

Det avslutas på söndag. Sen börjas en ny omgång på måndag.


Jag blir så lack!

Drog iväg till Anna idag till kl. 13. När jag kom dit sa dom dock att jag skulle ha varit där kl. 11 GAAAA!!!! Inte hade hon hört av sig heller för att fråga varför jag inte dök upp så jag åkte till stan helt i onödan. Jag brukar egentligen gå hos henne på tisdagar men hon kunde inte på två tisdagar så tiden idag var extrainsatt.
Det händer typ ALDRIG att jag missar en tid. Brukar inte ens behöva en kalender och använder nästan aldrig den jag har, har alla tider i huvudet. Men nu får jag nog börja använda kalendern.
Blir så lack på mig själv för att jag missade och blir lack på henne för att hon inte kollade vart jag var så jag inte hade behövt åka dit. Men men, får helt enkelt leva med det. Nu dröjer det säkert 5 år innan jag missar tid nästa gång =)

Messade Anna och frågade varför hon inte hade hört av sig. Hon skrev tillbaka att hon inte brukar göra det utan hon brukar bara skicka hem en ny tid vilket hon har gjort. Hon frågade om jag ville komma på onsdag eller om jag vill vänta till tisdagen efter. Har inte svarat för jag kan inte bestämma mig vilket jag ska ta. Jag är inte alls sur på henne utan jag försöker bara känna efter ifall jag BEHÖVER gå till henne på onsdag eller inte. Mår jag bra och inte behöver så kan hon ha den tiden till annat känner jag för jag går inte där för att ha sällskap och något att göra, jag går där för att hantera svårigheter och klarar jag av vardagen fram till den 19:e så kan jag lika gärna vänta tills då. Jag mår ju typ nästan aldrig dåligt längre så det ska nog gå bra =) Dessutom har det varit så mycket den här veckan så skulle vara skönt att inte behöva tänka på såna saker.

Efter jag hade varit på stan så åkte jag till Moa på 1-årskalas. Jag tycker det är lite jobbigt att åka på kalas och dop och sånt för jag är typ den enda som kommer själv så alla har någon och jag själv bara sitter där som ett fån och försöker tro att jag passar in fast jag inte alls gör det. Sen kan man inte sticka under stolen med att alla på ett kalas/dop har något gemensamt och det är BARN. I alla fall dom kalas/dop jag har varit på och jag har mest känt mig ensam. Jag kan inte prata om hur det är att ha barn, jag kan inte prata om roliga saker mitt barn har gjort, inte om framstegen det har gjort, jag har inget barn som kan vara kompis med mina kompisars barn osv. Att ha barn är status liksom och man är inte alltid så mycket värd utan barn. Det är inte så många (dock finns det några) som intresserar sig så mycket om vad som händer i mitt liv. Hade jag haft barn så hade intresset varit större.

Jaja, nu ska jag lägga det åt sidan och snart lägga mig för imorgon ska jag upp tidigt för då ska syrran och jag stå på loppis och bli miljonärer. Jag är optimistisk =)
Kommer lite bilder någon dag, dels från dagens kalas men också från loppisen imorgon.

GODNATT!

Nu är det dags att det blir lite flyt

Godmorgon alla underbara människor =) Hoppas ni har sovit lika bra som jag har gjort för en gång skull. Första natten på väldigt länge som jag har sovit ordentligt. Visserligen med hjälp av tablett men jag minns inte ens när jag gjorde det sist.

Igår kväll satte jag mig och mejlade alla förskolor i Västervik + Gamleby. Jag skrev att jag var intresserad av timmar och skickade med mitt CV. Bara efter ca en timme fick jag svar från en rektor i stan som skrev att jag skulle skicka in papper från belastningsregistret och sen skulle hon sätta upp mig på vikarielistan. Inte trodde jag att det skulle bli så lätt =) Visserligen kanske dom inte ringer men jag hade knappt förväntat mig att få svar alls så för mig är det bara positivt. Tänkte att jag ska skicka med intyget/omdömet från jobbet också så ökar mina chanser =)
Nu väntar jag på fler svar. Vill ha mer mer mer =)

Idag blir det ett besök hos Anna och efter det till Moa som blir hela 1 år idag. GRATTIS HJÄRTAT!!!

                                                                          Moa för ett år sedanMoa 2011
Sötaste tjejen EVER =)
Idag kommer Mia med paket =)
Bilderna är tagna av pappa Simon.


A crazy day...

Måste börja med att nämna en grej som jag glömde nämna igår. När Jennie hjälpte mig att skriva CV så tyckte hon att vi skulle skriva att jag är AKTIV BLOGGARE. Vilken arbetsgivare kommer kunna motstå det?? =)

Skulle vara på AF kl. 13 idag. Tog cykeln dit *duktigt* Det är storm här idag men tack och lov så fick jag åka i medvind till stan så cykeln rullade nästan av sig själv. Desto värre var det när jag skulle åka till gymmet senare. Fy satan vad det stormade. Men till gymmet kom jag, behövde i alla fall inte värma upp dig för jag var lagom uppvärmd efter det cyklingspasset. Var inte så skönt att cykla i motvind med träningsvärk i låren men det är sånt man får ta.

Jag trodde handläggaren skulle nämna något om att jag var förbannad på henne. Men hon sa inte mer än "Vilken resa du har gjort, fast du var arg på mig nu" Jag kan bara påpeka att oavsett hur lång resa jag gör så kommer jag alltid ha förmågan att reagera och bli arg , det kommer ingen kunna ta ifrån mig och det är jag tacksam för.

Vi gick igenom kassakorten så nu vet jag hur det funkar. Dessutom gick vi igenom massa andra papper som jag undrade över och jag kunde konstatera att i dagsläget så komemr jag få ut 36:- i pension haha.  Vi kollade även på film på datorn och varje gång det kom upp en text så läste hon den högt. Eh, jag är läskunnig om någon missat det.
Hon hade fått in förslag på jobb. Först var det i någon ny affär som skulle starta i Västervik och hon frågade om hon fick tipsa mig. SURE! Nästa jobb skulle starta redan imorgon på Willys och hon frågade om hon fick tipsa dom om mig också. Visst för fan, kör på! Dock har ingen ringt än så Willys blir kanske inget.
Min handläggare sa "Du kanske kommer få erbjudanden om jobb i hela Sverige men det är bara att du förklarar din situation så ordnar vi det. COOLT! :)
Hon sa också att jag inte är lika "rund" längre så det är nog bäst att jag fläskar till mig en aning.

Efter AF gick jag till soc för att lämna alla miljoner papper. Hon som stod i receptionen kollade igenom papperen och konstaterade att jag missat ett papper, papperet om ansökan till A-kassan. Det skulle dom givetvis ha kopia på. Jag började undra hur dom tänkte där. Om jag söker till A-kassa vilket jag gjort så skickar jag ju in alla papper dit, och inte f*n tänker jag på att ta kopia innan.
Jaja, tillbaka till AF för att fråga hur jag skulle göra så dom skrev ut nåt därifrån och skrev att jag hade sökt till A-kassa.
Efter det tillbaka till soc för att lämna papperet och sen till Donkan för att få i mig lite mat. Två dagar i rad på Donkan, inte alls bra men vad gör man när man är ute hela dagarna? Jag måste ju ha mat och jag vägrar träna på fastande mage.
Tog sen den jobbiga och blåsiga cykelturen till gymmet där jag körde ett riktigt bra pass. Har testat många nya hantelövningar tack vare denna sidan.

Efter träningen skulle jag åka till Coop och handla. Då fick jag syn på en kvinna med två hundar som jag inte lade märke till speciellt. Hon hälsade och jag hälsade tillbaka. Alltid trevligt med människor som hälsar. Jag fortsatte låsa upp cykeln och hör "Det är väl Maria?" Jag svarade att det var jag, hon frågade hur jag har det och jag svarade bra utan att ha en aning om vem hundkvinnan var. Jag hade inga planer på att stå där och bli idiotförklarad så därför sa jag inget om att jag inte kände igen henne. Men precis när jag åkte iväg så kom jag på att det var en som jobbade på barnavdelningen när jag var långtidsinlagd där för 12 år sen. Haha, otroligt att dom ens kommer ihåg mig men med tanke på hur jag var så kanske det är svårt att förtränga. Har nog gett dom men för livet.

Kom så småningom till Coop. Gick in och handlade det jag skulle ha och sen när jag åkte därifrån så råkade jag åka mitt framför näsan på E. Hon hälsade glatt och var nästan beredd på att stanna och prata men jag orkade inte, ville bara hem =)

Nu ska jag sätta mig och skriva till alla förskolor i stan och i Gamleby. Hoppas på att dom vill ha lite timvikarier. I Västervik finns det 16 förskolor (+1 som man inte kan gå in och läsa om) och 2 i Gamleby. Jag ska alltså skriva 18 (ARTON!!!) mail. Ja, så jag har å göra med andra ord =)

Nu jäklar är jag taggad

I fortfarande helt mör i benen sen igår. Ska till AF och sen träning. Nu är jag så satans träningstaggad. Tänkte handla hem lkite nyttigheter efter träningen också, börja om från scratch.
Ska nu satsa en del på fria vikter på gymmet, det är roligast =) Idag blir det lite axlar och rygg som får sig en välförtjänt omgång.Någon som har några bra tips på mellanmål? Försöker nu få ordning på kosten. Men jag är värdelös på att komma på nåt att stoppa i munnen. Hade tänkt äta lunch innan jag åker till AF men hinner nog inte. Får ta en banan och sen ta med mig en banan som jag kan ta innan träningen så jag får lite energi.


Nu blir jag förbannad!

Det är faktiskt inte mycket som kan göra mig förbannad längre men nu är jag förbannad.
Jag skrev till AF igår och skrev att jag hade fått kassakort men inte alls visste hur jag skulle fylla i dom. I samma mail skrev jag och frågade om hon bara sitter nere i stan eller om hon sitter på det gamla stället också.
Jag fick ett kort, VÄLDIGT KORT, svar 

                                                             "Nej, bara i stan/ I"

DÅ blev jag förbannad så skrev nyss ett mail och frågade varför hon inte svarade på den frågan jag behövde ett akut svar på och frågade om det var någon hämnd för att jag vägrar gå till polishuset. Sen skrev jag att jag får väl ta med kassakorten till Anna imorgon så får hon hjälpa mig fast att det inte ens är hennes jobb.
Om folk jävlas med mig så får dom höra vad jag tycker om det.

Jag har en rätt bra handläggare men samtidigt är det rätt laddat. Hon har glömt mig hur många gånger som helst och säger t.o.m. "Jag hade inte ens skrivit upp dig i min kallender" Men tack då!! Så nu är det laddat. Hon ska inte få köra med mig så mer. Nu tänker jag sätta ner foten och säga ifrån och om jag mår skitdåligt och får ångest av att gå till gamla polishuset, varför ska jag då sätta min fot där???? Dessutom verkar hon ändå inte tycka det är så viktigt eftersom hon gllömmer mig titt som tätt.


Helt mör!

Kom precis hem från gymmet. Tror jag tog i med lite FÖR mycket vikter på benpressen. Brukade ta 40 kg men idag slog jag till med 60 kg. Var lite för optimistisk där. Trodde inte jag skulle ta mig hem ens. Benen skakade och det kändes som att dom vek sig under mig för varje steg jag tog. Ibland tror man att man är starkare än vad man är. Egentligen är jag en riktig klenskit haha. 60 kg kan låta mycket för dom som inte träning men i "träningsbranschen" är det typ nybörjarvikt och jag har tränat i 3 år, ja så ni kan ju tänka er =) Jaja, nu är det gjort, hoppas bara jag kan gå dom närmaste dagarna.

Hann med att träffa Jennie också innan träningen. Blev ingen fika men däremot blev det att skriva CV. Såååå skönt att ha det gjort. När jag gick i AURA så fick vi testa att skriva CV på en sida som heter cv-online. Jag har inte så mycket som varit inne på den sidan sedan jag skrev det på AURAN. Idag loggade vi dock in och vi kollade det jag hade skrivit då. Väldigt pinsamt men jag tänkte "WOW, jag är rätt bra på att uttrycka mig i skrift" =) Blev riktigt imponerad över mig själv. Jennie hjälpte mig att finputsa det hela så nu har jag ett färdigt och klart CV. Ytterligare några vuxenpoäng trillade ner...

Nu ska jag skriva till stans alla förskolor och fråga om dom behöver lite hjälp. Ska nog satsa på några förskolor även utanför stan också så har man större chans.

TJING!

Lite av varje

Igår var jag och hälsade på på jobbet. Hade svårt att slita mig och svårt att inte "jobba". Skulle egentligen mest dit och hämta ett arbetsgivarintyg och lämna tillbaka nyckel. Detta ärende tog dock 4 timmar. Som chefen sa innan jag gick därifrån "Tänk vad lång tid det kan ta att hämta arbetsgivarintyg" =) Men det var verkligen värt dessa timmar. Fick jobb nästa torsdag då jag ska ha F-1:an (16 barn) SJÄLV! TJOHO!! A piece of cake =) Så jag ska planera lite för den dagen. På förmiddagen har vi i alla fall utedag så då blir det nog mest lite lekar har jag tänkt. Efter lunch blir det massagesaga som dom ÄLSKAR, jag klandrar dom inte. Sista stunden på dagen blir det arbetspass. Och sen ska jag jobba en halvtimme på fritids. Kommer bli en lätt match =) Skönt och roligt att få förfrågan om jobb där.

I måndags kväll var jag barnvakt till älskade Wille. Han var så otroligt duktig lilla pojken. Det är så kul nu när han bara pratar, pratar och pratar konstant. Jag förstår väl ungefär hälften av vad han säger =) Han blir 3 år den 19 april så då blir det lite paket.

Moa blir 1 år på fredag så då blir det kalas hos dom med presenter *me like* :) Jag var hos dom igår så då fick jag lite mys med älskade Mosan. Dom är så fantastiskt underbara dom där små.

Idag ska jag fika med Jennie. För er som inte har hängt med i min blogg så är Jennie en som jag hade i en kurs (AURA), ett samarbete mellan AF och FK. Hon och jag har fortsatt ha kontakt, ibland går vi ut och käkar och ibland fikar. Sen har vi sms och mailkontakt emellanåt. Kul med någon som fortsätter hålla kontakten med och som man kan göra roliga saker med. Var hemma hos henne en dag förra året och fick träffa hennes familj =)
Hårproblem

Kan inte låta bli att titta på fina lockiga hår på nätet. Vill också ha. Lockarna är det ingen brist på. Det är längden och själva kvaliten som är problemet. OCH färgen. Vill ha långt och fint lockigt hår. Nu är det bara ett enda stort rufs. Men jaja, vad gör det om 100 år? Nu ska jag glömma mitt hårproblem för en stund och dra mig till Cissi.

OBS! Personen på bilden har inget med bloggskrivaren att göra


Efterlyses: Borttappad träningsglädje. Hittelön utlovas!

Sen jag blev så där sjuk för 2 månader sedan så har jag inte funnit någon träningsglädje igen. Fattar inte vad det är för fel!!! Revbenet har läkt rätt bra, har bara lite känningar när jag sträcker på mig väldigt mycket.
Var på gymmet idag och gjorde så gott jag kunde. Typiskt bara att jag glömde köpa mjölk på vägen hem.
Problemet nu är att jag inte tycker det är kul att gå till gymmet. Gör det mest för att jag "måste", för att jag egentligen vill hålla mig i form och jag vill öka i vikt och muskelmassa, men just nu önskar jag att jag kunde få det gratis, utan att kämpa.

Nu har jag dock tagit hjälp av en coach på Träningsprofilen. Jag hoppas han kan göra lite underverk och få mig motiverad igen.

Om en stund ska jag till familjen Holm/Karlsson och vara barnvakt till älskade Wille. Lilla hjärtat <3


Ångest!

Fick ett mail av min handläggare på AF. Ska dit på torsdag kl. 13. frågade om jag måste dit men tydligen så måste jag det. Redan ångest och ont i magen. VILL INTE!!!! Får sms:a Anna så kanske jag får något bra tips av henne. Min handläggare fattar inte att jag tycker det är jobbigt att gå dit TROTS att jag har berättat varför. Hon bara nonchalerar det hela känns det som. Jag får också nonchalera det och sen låta det komma ut när jag har varit där. Men vem tar hand om det då??? Hatar typ allt just nu!!!

Lyxfällan on my mind

Nästa helg blir det en Lyxfällegrej för mig. Har rensat en jädra massa grejer och prissatt. Blev en jädra massa böcker framför allt och när syrran och jag hade lagt alla böcker i ordning i en kartong så pratar jagt med pappa. Då säger han "Vill du ha dom böckerna som du har här också?" GAAAAA!!! Ännu mer böcker. Jag räknar lugnt på att bli miljonär på den här affären.
Loppisen är mellan 8-15 på torget nere i stan. Först till kvarn är det som gäller för att få plats så jag ska åka tidigt. 100 spänn kostar det att stå men hoppas på att få tillbaka det flera gånger om. Syrran ska stå med mig och ska passa på att också sälja lite grejer. Kul med sällskap. Hade varit astrist att stå där själv som ett miffo.
Tar med kameran så blir bildbevis.

Ska snart hem till päronen på lite mat och sen ska jag träna gärnet. Har varit dåligt med träning nu en tid fast nu ska jag verkligen försöka när jag är arbetslös. Allt för att inte bli isolerad.
Har lite inbokat i veckan.
Måndag: Träning
Tisdag: Besök på jobbet + till Lonni och baka
Onsdag: Träffa Jennie + träning
Torsdag: Träning
Fredag: Till Anna och sen till Moa på 1-årskalas

Ska försöka njuta av ledigheten fast att det kommer bli svårt. Men trots att jag är arbetslös så måste jag se till att må bra under tiden också och hur bra skulle jag må om jag skulle sitta hemma ochdeppa??
Ska skicka in lite papper till A-kassan också och även ringa soc, dessutom ska jag skicka in papper till studera.nu Så det finns att göra =)

Hoppas ni får en bra söndag!!!

Musten gick ur mig

Åh vad uttråkad jag blev. Har rensat hemma och i förrådet, blev jäkligt massa grejer som jag kan göra mig av med. Hela golvet fullt av grejer. Nu ligger det dock i kartonger och påsar. Tänkte tradera ut det. Fotade allt och lade ut ca 55 grejer på Traderas hemsida. Då ångrade jag mig och raderade allt igen. Vill nog ha loppis istället. Dom brukar ha det på stan någon helg i månaden. Jag hade aldrig stått där och har ingen aning om hur man går tillväga. hittar ingen info någonstans. Skapligt störigt. Måste sälja en massa i alla fall. Känns lite som lyxfällan, sälja för att få pengar till räkningar. Men aja, kommer nog bli bra ska ni se.

Anna och jag skulle ta tag i mitt shoppande lite mer nu pratade vi om igår, att vi ska ha det som en stående punkt varje vecka och det känns bra. Det är när vi inte pratar om det på länge som jag tappar fokus men så fort vi pratar om det och håller det levande så blir jag astaggad.

Syrran har sovit hos mig i natt och ska göra i natt med och lite senare ska jag till tvättstugan.  Tråkigt värre men ett onödigt ont.

Är så satans rastlös!!

I en dingdingvärld

Denna dag har verkligen varit asrörig.
Började med att dra mig tll AF, var coollugn....nästan. Fick vänta i över en timme på att få träffa någon som kunde skriva in mig.
den handläggaren jag har och har haft i några år har typ ett minne som en guldfisk. den jag träffade i dag var halvdöv. Fick upprepa det mesta flera gånger för att hon aldrig hörde vad jag sa. Och då ska tilläggas att jag INTE pratade tystare än vad jag gör med andra.
Jag fick reda på att jag får behålla min nuvarande handläggare. TACK! När jag sa att jag vill jobba så mycket som möjligt trots att jag kanske förlorar på det så sa hon "Den diskussionen får du ta med I" Så det kändes inte som en viktig egenskap. Igår på mötet så sa I dessutom "Det där kan jag inte så mycket om" när jag frågade hur man kan förlora på att jobba. Helt klart kommer detta bli en spännande resa med tanke på att jag har en handläggare som inte kan svara på mina frågor och träffar andra som hänvisar till min handläggare. Fast jag gillar min handläggare, hon är cool och vi har kul ihop =)

Lokalerna på AF (gamla polishuset) gav mig dock ångest och sen bara rullade det på, ångest ångest ångest.
Hon på AF tyckte jag skulle gå till soc eftersom det kommer dröja innan jag får A-kassa. Nema problema! Jag gick till soc, där får jag svaret "Försörjningsstödet har flyttat till Nygatan 12 så gå dit" Sagt och gjort, jag gick dit och fick där svaret "Då får du ringa till mottagningen. Här får du två nummer så får du ringa på måndag morgon"
Det gjorde mig GALEN att jag inte kunde få någon klarhet i nåt. Hon på AF visste inte hur många veckor det kan dröja innan jag får A-kassa och hon på försörjningsstödet gav mig två nummer som jag får ringa på måndag morgon. Till råga på allt så har dom bara telefontid en timme på morgonen *suck*

Jag fick ännu mer ångest så jag ringde A, min gamla terapeut. Hon svarade men hon var tyvärr inte på jobbet utan var ledig idag och befann sig i Norrköping. Men hon gav mig rådet att gå till öppenvården och se om Anna var där eller om jag kunde få prata med någon annan.
Anna var inte där men fick prata med en som heter Birgitta. I och med att jag har gått på öppenvården i 12 år så vet jag mycket väl vem Birgitta är utan att ha haft henne som behandlare. Tack och lov att jag aldrig haft henne kan jag säga för fy F*N vilken människa. SÅ nonchalant. Dessutom fattade hon aldrig vad jag sa. T.ex.:

Jag berättade kortfattat om min situation
Jag: Jag vet inte när jag får pengar nu
B: Så du har inte fått några pengar?
Jag: Jo jag fick ju lön den 25:e men har ingen aning om när jag får pengar nästa gång
B: Så du har inga pengar?
Jag: Jo jag har ju ett tag till, jag fick ju lön.
B: Så du har inte fått några pengar?
Jag: JO, JAG FICK LÖN DEN 25:E SÅ DOM BORDE RÄCKA EN MÅNAD MEN SEN VET JAG INTE!!!

För fan, hur svårt kan det vara??
Efter att ha pratat så där i ca 3 minuter så säger dåren:

Känns det lite lugnare nu Maria?

Eh, nää knappast!

Satte mig i väntrummet och ringde Anna. Efter ca 45 minuter fick jag äntligen tag på henne och vi pratade ca 20 minuter. Efter det kunde jag börja leva igen. Hon gav mig hopp och motivation. Jag fick gråta ut i telefonen.
Efter att ha lyssnat på hur hela min förmiddag varit så sa hon att det som drog igång det hela var antagligen besöket på AF, alltså själva lokalerna och det jag blir påmind om när jag är där. Hon sa att det nog inte är så bra för mig att gå dit och sa att det kanske går att fixa på nåt annat sätt, alltså att min handläggare och jag träffas någon annanstans så jag inte behöver gå dit.
Nu vill jag inte sluta hos Anna längre =)

Åkte hem och började rensa bland mina saker och kläder för att se om jag har något jag kan sälja för att få in pengar. Hittade ett och annat.

Den här lilla högen och då har jag inte ens börjat i förrådet än =)Fler bilder

Här kommer bilder på dom fina presenterna jag fick igår

En underbar och gosig änglanalle som jag fick av alla barnen i 2-4:anOch även ett supergulligt kort tillAv kollegorna fick jag ett jättefint änglaspelDessutom fick jag en hel sjö av teckningar och egengjorda kort som jag tyvärr inte kan visa eftersom det står barnens namn på. Men ni får föreställa er :)

NU ska jag snart iväg till AF. Lite lat så åker buss. Det regnar och är ruggigt ute så passar ganska bra ändå.
Ska ta med mig lite grejer så ska jag sätta mig på nåt billigt café och skriva lite jobbansökningar och dyl. Får aldrig något sånt gjort hemma så kan lika gärna sätta mig nere på stan =)


Bilder

Innan jag gör mig iordning för att åka till AF och skriva in mig som arbetssökande så tänkte jag blogga in lite bilder från gårdagen =)


Här har jag tillbringat många utedagar. Mycket fint på sommaren =)


'

Här ligger skatten och väntar på alla barnenSjälvaste skatten. MASSA pengar fast i choklad så klart =)Chefen bjöd på tårta *YAMMI* :)Marie, Beata och chefen Helena diskuterar magsjuka och bacillskräck =)CarroVärldens coolaste och roligaste Linda =)Det var allt för nu!!!